„Šašlykai, draugai ir ilgi šilti vakarai – viskas ko reikia vasarai“, – šypteli D. Karklius.
Anot jo, grilyje keptas vištienos kebabas yra puikus ir sveikas pasirinkimas tokiai progai. Jį paruošti – itin lengva ir greita. Pats nuomonės formuotojas sako labiausiai mėgstantis vištienos šlaunelių mėsą, mat ji paprastai būna sultingiausia ir turi daugiausia skonio.
„Parduotuvėse dabar yra labai gerų lietuviškų marinuotų vištienos gaminių – pats renkuosi tokius. Juos tereikia dėti ant grilio, retkarčiais pavartyti ir pasirūpinti pagardais. Pavyzdžiui, aš mėgstu tzatziki padažą, kuris pakelia vištieną į dar kitą lygį. Kas jau kas, bet graikai turi tikrai ilgas mėsos kepimo tradicijas“, – pasakoja maisto tinklaraštininkas.
D. Karklius dalijasi receptu, kaip šio tzatziki padažo pasigamina namuose.
Ingredientai
-
700 gramų graikiško jogurto;
-
2 žali agurkai;
- 2 marinuoti agurkai;
- kelios česnako skiltelės;
- pora šaukštų alyvuogių aliejaus;
- šiek tiek citrinų sulčių (užteks vienos citrinos);
- krapai;
- druska ir pipirai
Kaip gaminti?
- Agurkus sutarkuokite ir gerai nusunkite skystį, kad neatskiestų padažo.
- Jogurtą, agurkus, smulkiai sukapotą česnaką, krapus, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite į šaldytuvą pastovėti bent pusvalandį (kuo ilgiau, tuo skaniau, galima palikti ir per naktį).