Ingredientai:
- 1 indelis konservuotų lęšių
- 200 gramų pilno grūdo makaronų
- 125 gramų „Alpine“ sūrio
- 1/2 saliero šaknies
- 2 vidutinės morkos
- 1 vidutinis svogūnas
- 3 pomidorai
- 2 skiltelės česnako, saliero žaluma, krapai, aliejus, 1 lauro lapas, 3–4 žirneliai kvapniojo pipiro, juodieji pipirai, jūros druska.
Paruošimo būdas
- Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais.
- Daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką susmulkinkite
- Svogūną lengvai pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Suberkite česnaką, salierus ir morkas, maišydami kepinkite 10 minučių ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkintus pomidorus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės išsitroškins.
- Sudėkite konservuotus lęšius, lauro lapą, kvapniuosius pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską išmaišykite ir pakaitinkite. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės, vandenį nupilkite.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite saliero žalumą ir krapus. Makaronus sumaišykite su padažu, apibarstykite sūriu, žaluma ir patiekite.
Skanaus!