Makaronai su mini aštuonkojais

Makaronai kitaip – pagardinkite juos jūros gėrybėmis! Savo receptu dalinasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir pataria, kaip šį patiekalą paruošti ypač skaniai, o aštuonkojų – nepervirti.
Makaronai su mini aštuonkojais
Makaronai su mini aštuonkojais / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Pasak kulinarės Odetos Kudopčenkienės, gaminant patiekalus su aštuonkojais, reikėtų atkreipti dėmesį, kad aštuonkojis, kaip ir kitos jūrų gėrybės, perviręs ar perkepęs bus sunkiai sukramtomas. Todėl visuomet reikia nusipirktą produktą pasverti ir atsižvelgiant į jo svorį nustatyti virimo laiką: 1,5 kg aštuonkojis verda apie 1 val. 30 min. Kiekvienam papildomam kilogramui pridedame po dar 30 min.

Žingsnis po žingsnio

Pirmiausia visuomet gerai nuplauname aštuonkojį po šaltu vandeniu. Perkant visada paprašykite, kad aštuonkoji išvalytų.

Aštuonkojį dėkite į sūdytą ir jau verdantį vandenį. Tuomet kaitrą sumažinkite, kad skystis puode silpnai burbuliuotų. Paėmę už aštuonkojo galvos merkiame čiuptuvus į karštą sultinį ir keliame juos į viršų. Kelis kartus taip įmerkdami pasieksime dailiai susirietusių čiuptuvų efektą.

Galiausiai įmerkiame visą aštuonkojį į vandenį ir, atsižvelgę į jo svorį paliekame, jį virti tam tikrą laiką. Patikriname, ar aštuonkojis visiškai išviręs, mediniu pagaliuku durdami į storiausią čiuptuvo dalį, esančią prie galvos. Jeigu jūrų gėrybė išvirusi, pagaliukas turi lengvai išsitraukti. Atminkite, kad ne tik aštuonkojo kojos, bet ir galva yra valgoma. Ruošiant patiekalą, išvirusį aštuonkojį užtenka pakepti vos kelias minutes ant stipresnės kaitros.

Dėmesio! Išviręs aštuonkojis sumažėja, tad jei įdėjome 1 kg, tai ištrauksime apie 800 g.

Jums reikės:

500 g makaronų;

2 citrinų;

1 svogūno;

12 vyšninių pomidoriukų,

500 g  aštuonkojų,

1 didelės raudonosios aitriosios paprikos;

1 ryšulėlio nedidelių petražolių lapelių;

druskos ir pipirų.

Odetos Kudopčenkienės nuotr./Makaronai su mini aštuonkojais
Odetos Kudopčenkienės nuotr./Makaronai su mini aštuonkojais

Kaip gaminti:

1. Aštuonkojus išverdame.

2. Makaronus išverdame pagal rekomendacijas ant pakuotės.

3. Smulkiai supjaustome svogūną, pomidorus – ketvirčiais, aitriąsias paprikas – griežinėliais, o petražoles – stambiau.

4. Makaronus nusunkiame ir dedame į dubenį. Dedame smulkintas daržoves, petražoles, smulkintus aštuonkojus, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame vieną citriną. Išmaišome.

Tiekiame su kitos citrinos griežinėliais.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis