Makaronai su smidrais ir sūrio padažu – greita, gardu ir pavasariška

Vėlyvą pavasarį būtų nuodėmė nepasimėgauti smidrais – ši daržovė ir skani, ir maistinga. Jei turite jų, makaronų ir dar kelis kasdienius produktus, lengvai pasiruošite gardų patiekalą, tiksiantį ir pietums, ir vakarienei.
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g mėgstamos formos makaronų;
  • druskos;
  • ryšelis žaliųjų smidrų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 ml grietinėlės;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g kietojo sūrio, sutarkuoto (pvz., tinka „Džiugas“ ar parmezanas);
  • 1 skiltelė česnako.

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir nuvarvinkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.

4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų