Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Makaronai su smidrais ir sūrio padažu – greita, gardu ir pavasariška

Vėlyvą pavasarį būtų nuodėmė nepasimėgauti smidrais – ši daržovė ir skani, ir maistinga. Jei turite jų, makaronų ir dar kelis kasdienius produktus, lengvai pasiruošite gardų patiekalą, tiksiantį ir pietums, ir vakarienei.
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g mėgstamos formos makaronų;
  • druskos;
  • ryšelis žaliųjų smidrų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 ml grietinėlės;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g kietojo sūrio, sutarkuoto (pvz., tinka „Džiugas“ ar parmezanas);
  • 1 skiltelė česnako.

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir nuvarvinkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.

4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas