Makaronų apkepai yra vienas mėgstamiausių amerikietiškų patiekalų, tobulai tinkantys užimtoms dienoms, kai norisi greitai ir sočiai pavalgyti.
Orkaitėje užkeptiems makaronams pagaminti reikės:
- 300 g trumpų makaronų (pvz., penne);
- 400 g maltos jautienos faršo;
- 1 didelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 400 g konservuotų pomidorų;
- 150 g tarkuoto čederio sūrio;
- 100 g grietinės;
- 1 a. š. džiovintų bazilikų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia užvirkite didelį puodą vandens, įberkite druskos ir išvirkite makaronus iki „al dente“. Išvirus, nukoškite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ten apie 3–4 minutes kepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite maltą mėsą ir viską kepkite, kol lengvai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Į apkepusį faršą supilkite konservuotus pomidorus ir viską troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Vėliau į tą pačią keptuvę sudėkite virtus makaronus, šaukštą grietinės ir viską gerai išmaišykite.
Mišinį perkelkite į kepimo indą, užbarstykite likusį sūrį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20–25 minutes, kol viršus taps auksinis ir traškus.
Galiausiai išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti prieš patiekiant. Patiekalą galite papuošti žalumynais.