Makaronų ir jūros gėrybių ar žuvies duetas: 15 receptų

Tam, kad paruoštumėte puikų makaronų patiekalą, daug laiko neprireiks. Ypatingo triūso nereikalauja ir žuvies, jūros gėrybių paruošimas. O ką, jei lėkštėje susitiktų vieni ir kiti? Rezultatas bus puikus, patikėkite! Todėl ir kviečiame panaršyti po įdomių patiekalų „makaronai + gėrybės iš jūros“ penkioliktuką.
Spagečiai su tunu ir juodosiomis alyvuogėmis
Spagečiai su tunu ir juodosiomis alyvuogėmis / Vida Press nuotr.
Spagečiai su pomidorų-tuno padažu
Receptas: Makaronai su pomidorų ir tuno padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 350.00 ml (konservuotų savo sultyse)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių; galima keisti petražolėmis)
Tunas: 150.00 g (konservuoto alyvuogių aliejuje)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.

2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.

3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.

3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!

Suskleisti
Makaronai su tunu ir špinatais
Receptas: Makaronai su tunu ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (arba tortellini su sūrio įdaru)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Pomidorai: 250.00 g (vyšniniai)
Tunas: 185.00 g (konservuotas aliejuje)
Špinatai: 100.00 g (jauni lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 citrinos tarkuotų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepinkite, kol paruduos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvę. Taip pat sudėkite gerai nusausintą konservuotą tuną, špinatų lapus ir kepinkite dar 2 minutes.

3. Į paruoštą padažą sudėkite virtus makaronus ar tortellini, suberkite tarkuotas žieveles ir šviežiai maltus pipirus. Minutę viską kaitinkite ant didelės ugnies.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronai su tunu ir pomidorų padažu
Receptas: Makaronai su tunu ir pomidorų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 61
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Tunas: 140.00 g (savo sultyse)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 4.00 vnt. (švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Susmulkinkite svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų  ir išmaišykite. Užvirkite ir ant mažos ugnies troškinkite 5 minutes.

3. Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių. Jei reikia, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Receptas: Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (maži)
Žuvis: 300.00 g (rūkyta)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Agurkai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 vnt. (skrudintos riekelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 100.00 g (neriebus - padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š. - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.

2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.

3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite.  Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti  atskirame dubenėlyje. Ant salotų  pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
 Makaronai su tunu   ir kaparėliais
Receptas: Makaronai su tunu ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas)
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Petražolės: 50.00 g
Makaronai: 375.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.

2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.

3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.  

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų mišrainė su tunais
Receptas: Makaronų mišrainė su tunais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (norimos formos)
Tunas: 185.00 g (indelis tunų aliejuje)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 100.00 g (pusė)
Svogūnai: 40.00 g (pusė)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.  Nupilkite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.

2. Agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustykite,. 

3. Į lėkštę dėkite makaronus, ant viršaus suberkite smulkintas daržoves bei sukrėskite tuną su aliejumi. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronai su midijomis
Receptas: Makaronai su midijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečiai)
Midijos: 500.00 g (šviežių)
Vynas: 1.00 st. (balto sauso)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (su bazilikais)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Pomidorai: 250.00 g (indelis konservuotų pomidorų savo sultyse)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinsite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldusi – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu.

2. Į puodą su vynu sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas atrinktas midijas.

3. Puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų, tada išgriebkite.

4. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol sutirštės. Paskui perpilkite į dubenį ir sumaišykite su „Pesto“ padažu, tarkuotu parmezanu, kapotais česnakais ir žalumynais, kad išeitų tiršta masė.

5. Virtus spagečius išdėliokite karščiui atspariuose dubenėliuose, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto ir konservuotų pomidorų, midijų geldeles. Į kiekvieną krėskite įdaro ir dubenėlį su spagečiais keletui minučių pašaukite į karštą orkaitę.  

6. Tiekite su citrina.

Suskleisti
Makaronai su žuvimi
Receptas: Makaronai su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (spagečių)
Žuvis: 500.00 g (menkių, jūros lydekų filė)
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Aitriųjų paprikų milteliai 6.00 g
Actas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 7.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Žemės riešutai 50.00 g
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo arba citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį. 

2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite šparagines pupeles.

3. Iš marinato ištrauktą žuvį iškepkite likusiame aliejuje. Išėmus ją iš keptuvės likusiuose riebaluose apkepinkite virtas pupelių ankštis. Suberkite riešutus, sukrėskite nukoštus makaronus, supilkite skystį, kuriame buvo marinuojama žuvis, vyną, sudėkite keptus žuvies gabaliukus, gerai išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.

Suskleisti
Makaronai su lašišomis
Receptas: Makaronai su lašišomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 150.00 g (penne)
Lašiša: 300.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebios)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė šaukšto nutarkuotų žievelių)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šakelių papuošimui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai.

2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę. Išdarinėtą lašišą supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska.

3. Česnakus susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Tada suberkite tarkuotą imbiero šaknį, apelsino žieveles, pipirų grūdelius, saldžiosios paprikos miltelius, supilkite vyną ir kaitinkite, kol trečdalis padažo nugaruos. Galiausiai supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, uždenkite keptuvę ir dar kelias minutes patroškinkite.

4. Kai padažas bus baigtas, į jį sumeskite makaronus, viską gerai išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite ir išdėliokite į lėkštes. Tiekite su rozmarinų šakelėmis.

Suskleisti
"Tagliatelle" makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g ("Tagliatelle")
Rūkytas upėtakis 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.

2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas

Receptas Gidono Šapiro-Bilo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Makaronų salotos su lašiša
Receptas: Makaronų salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (naminiams makaronams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naminiams makaronams)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (naminiams makaronams ir 1arbat. š. apšlakstymui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį naminiams makaronams, bei žiupsnelis druskos žuviai)
Lašiša: 300.00 g (šviežia filė)
Itališkas žolelių mišinys: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt.
Mangas: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š.)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko.

2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite valandai pastovėti.

3. Iškočiokite plonus lakštus ir palikite 15 minučių, kad apdžiūtų. Gausiai apibarstykite miltais, tada supjaustykite juostelėmis. Palikite dar valandai džiūti. Makaronus apie 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išgriebusi palikite atvėsti.

4. Avokado ir mango minkštimą supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir palikite pastovėti.

5. Žuvį pabarstykite druska, itališkomis žolelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, dėkite į sviestu išteptą nepridegantį kepimo indą ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi palikite atvėsti, tada supjaustykite dideliais gabalais.

6. Į serviravimo lėkštes dėkite makaronų, lašišų, avokadų ir mangų gabalėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi su smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Makaronų kriauklės su krevetėmis
Receptas: Makaronų kriauklės su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (kriauklių formos)
Rikotos sūris: 250.00 g
Pienas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Krevetės: 150.00 g (šaldytos)
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės)
Pomidorai: 5.00 g (dideli)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml (liesa)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite.

2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Gauta mase įdarykite makaronus, ant viršaus uždėkite po dvi krevetes.

3. Makaronus išdėliokite riebalais išteptame kepimo inde. Maždaug du trečdalius jo pripilkite daržovių sultinio ir grietinėlės mišinio, pašaukite į 180 0C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.

4. Nuo šviežių nuplikytų pomidorų nulupkite odeles, minkštimą susmulkinkite. Sudėkite į prikaistuvį, įpilkite 150 ml vandens, šaukštelį balzaminio acto, pagal skonį pasūdykite, įberkite druskos, bazilikų, maltų juodųjų pipirų ir patroškinkite, kol masė virs tyre.

5. Karštus makaronus tiekite lėkštėse, prieš tai į jas įpylusi po kelis šaukštus karšto pomidorų padažo.

Suskleisti
Makaronai su krevetėmis
Receptas: Makaronai su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 40.00 g (tinka ir spagečiai)
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių nuoviras: ( 2 - 3 arba vandens) 2.00 valg. š.
Pomidorai: 50.00 g (vyšniniai)
Krevetės: 100.00 g (lukštentų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite.

2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilkite nuoviro, sudėkite špinatus, per pusę perpjautus pomidorus, krevetes, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5 minutes.

3. Troškinį supilkite ant makaronų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Makaronai su tunais
Receptas: Makaronai su tunais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Pomidorai: 6.00 vnt. (slyviniai)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite.
  3. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  4. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius.
  5. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.
  7. Prieš tiekdami apibarstykite parmezanu ir bazilikų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.

Suskleisti
„Pennoni imperiali“ pasta su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais
Receptas: Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (labiausiai tinka „pennoni imperiali“ formato, bet tinka ir kiti stambesni)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Ančiuviai: 8.00 vnt. (sūdyti arba aliejuje)
Druska: 1.00 žiupsnelis (stambios)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežio arba džiovinto)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių kapotų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Avies pieno sūris pecorino romano: 1.00 valg. š. (tarkuoto, labiausiai tinka iš Kalabrijos)
Kaip gaminti

1. Į šiltą vandenį pamerkite saulėje džiovintus pomidorus, laikykite 20 minučių.

2. Išvirkite trumpą pastą „pennoni imperiali“ kietai „al dente“.

3. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, o kai pagels, pašalinkite. Lengvai aliejuje patroškinkite supjaustytus juostelėmis saulėje džiovintus pomidorus.

4. Smulkiai sukapokite sūdytus ančiuvius ir suberkite į padažą.

5. Nukelkite nuo ugnies ir nusunkite puodą su pasta keliomis minutes anksčiau, nei parašyta ant pakuotės.

6. Supilkite pastą į keptuvę su padažu, pabarstykite aštraus pipiro „peperoncino“ sėklytėmis ir petražolėmis, dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.

7. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu ir brandintu „pecorino“ sūriu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų