Ingredientai:
- 1 nedidelė morka, supjaustyta kubeliais;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas plonais griežinėliais;
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;
- 50–70 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais;
- 600 g virtų ar konservuotų pupelių;
- 600–700 ml daržovių sultinio (arba vandens, kuriame virė pupelės, jei virėte patys);
- 150–200 g smulkesnių makaronų;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos arba 2–3 konservuoti pomidorai;
- sauja šviežių petražolių ir / arba krapų, smulkiai sukapotų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno, saliero, morkos ir šoninės gabaliukus. Pakepinkite maišydami 5–6 min., kol daržovės kiek suminkštės, pakvips.
2. Suberkite į puodą pupeles, dėkite pomidorų pastos arba porą–trejetą sutrintų konservuotų pomidorų, supilkite sultinį arba vandenį ir viską užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, pavirkite kelias minutes.
3. Į puodą suberkite ir makaronus. Viską pavirkite tiek, kiek rekomenduojama ant makaronų pakuotės. Ši sriuba turi būti tiršta, tačiau jei atrodo pernelyg tiršta, galite dar papildyti skysčiu. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
4. Nukaiskite puodą, įberkite žalumynų, įpilkite dar porą šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus ir pilstykite į dubenėlius.