Ingredientai (3–4 asm):
- 300 g mėgstamos formos makaronų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, supjaustytos plonais griežinėliais;
- 6–8 sūdytų ančiuvių aliejuje (filė), nusausintos ir sukapotos;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių;
- ryšelis smidrų, nupjautais sumedėjusiais galiukais, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais;
- 100 ml daržovių sultinio arba vandens (tinka ir iš verdančių makaronų puodo);
- 50 g tarkuoto parmezano arba Džiugo.
Gaminimas:
1. Pirmiausia makaronams užkaiskite didelį puodą vandens. Kai jis užvirs, berkite druskos, dėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas.
2. Keptuvėje vidutinėje kaitroje įkaitinkite aliejų, dėkite česnaką, ančiuvius, maišydami pakepinkite 2–3 min., kol pakvips česnakai, o ančiuviai ištirps nuo karščio. Tuomet berkite aitriųjų paprikų dribsnius, smidrų gabaliukus, minutę pakepinkite ir supilkite sultinį ar vandenį. Patroškinkite dar 2–4 min. – priklausomai nuo smidrų storio, – kol jie bus paruošti, bet nepradės težti.
3. Nusunkite makaronus pasilikdami samtelį vandens, kuriame jie virė. Dėkite makaronus į keptuvę su smidrais, išmaišykite, įpilkite dar šiek tiek virimo vandens, berkite sūrio. Nukaiskite ir iškart patiekite.