Tačiau akivaizdu, jog susitvarkius su tokio masto iššūkiais, kurti ir stebinti lankytojus norisi tik dar labiau. Tad „La pasta“ rudenį pasitinka sezonišku meniu ir naujais, pasididžiavimo vertais, itališkais patiekalais.
Karantinas restoranui atsiėjo skaudžiai
S.Jaraitytė – Scippa teigia, jog karantino laikotarpis buvo išgyventas itin skausmingai, o restoranui teko susidurti su dar nematytais sunkumais. „Finansinė situacija buvo itin prasta, produktų tiekimas iš Italijos užstrigo, o šiuo periodu tokių reikalingų darbuotojų dalis paprasčiausiai paliko“, – atsiminimais dalinasi moteris ir pažymi, jog tik su pačiu ištikimiausiu personalu pavyko sutelkti jėgas, tikėti ir išsaugoti „La pasta“ makaronų namus, kuriuose lankytojus dabar, prasidėjus rudens sezonui, pasitinka lietuviškos gėrybės.
„Visuomet jautėme labai stiprų palaikymą iš nuolatinių ir mylinčių „La pasta“ gerbėjų, jie buvo mūsų jėga ir stiprybė. Tad dabar norime atsidėkoti ir pradžiuginti kiekvieną jų jaukumu, šiluma ir pačiais skaniausiais patiekalais“, – tikina moteris.
Lietuviško rudens įkvėpti itališki patiekalai
Rudens sezono meniu – patiekalai, pagaminti su ką tik iš saulėtosios Italijos atkeliavusiais produktais, pagardinti lietuviškojo miško grybais ir nuspalvinti šviežiomis daržovėmis. O kaip gi be ypatingųjų sūrių! Pašnekovė išskiria kelis patiekalus su jais, kurių negalima neparagauti: „Tai švieži sūriai bufala, mocarela, saldžioji gorgonzola, grana padano. O tikra „La Pasta“ karalienė – sūris buratta! Traški naujiena trispalvė bruchetta su itališka mocarela, mūsų gamintu pesto padažu ir saulėje džiovintais pomidorais – puikus antipasti itališkai vakarienei. Labai tinkamas prie naujos itališkų vynų kolekcijos“, – teigia ji.
„Lankytojų pageidavimu į meniu įtraukėme rankų darbo itališkus bulvių virtinukus gnocchi su tradiciniais itališkais padažais. Sugrįžo ir taip laukti ravioli su baravykais, vištiena, rikotos sūriu ir špinatais, o rudens įkvėpti patobulinome risotto. Dabar jis patiekiamas su šafranu ir baravykais“, – pasakoja S.Jaraitytė – Scippa.
Naujienos laukia ir makaronų mylėtojų
Gausybė įvairių rūšių makaronų, gaminamų čia pat, rankomis, ir stebinančių lankytojus ryškiomis spalvomis, jau tapo „La pasta“ skiriamuoju bruožu. Tačiau dabar išsirinkti bus dar sunkiau, mat rudens meniu atsirado ir naujų formų bei spalvų pasta. „Mūsų klientų labiausiai pamėgtas derinys yra juodi tagliatelle su baravykų padažu, pomidoriukais ir krevetėmis. Nuo jo neatsilieka ir žali makaronai su vištiena, grybų asorti ir saulėje džiovintais pomidorais, juodi casarecce su lašiša, papardelle su jautiena, fusilli su pesto padažu ir krevetėmis. Be abejo, klasika spaghetti carbonara, tagliatelle bolognese ir keturių sūrių pasta visuomet populiarūs ir laukiami“, – tikina pašnekovė.
Žinoma, kokie itališki namai be gardžiųjų picų! Rudens meniu laukia dar didesnis plonapadžių Romos stiliaus picų asortimentas, kuriame tikrai rasite jums patinkančių derinių. O jei norėsite neįprastos vakarienės – galėsite širdį pasaldinti tiramisu.