Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makaronų patiekalai su mėsa: nuo apkepo su vištiena iki spagečių su jautiena

Makaronų patiekalus pernelyg nesikartojant būtų galima sukti visus metus – vasarą gaminti lengvesnius, karaliaujant vėsiems orams – sotesnius, sunkesnius. Siūlome pasižvalgyti po receptų, kuriuose karaliauja makaronai ir mėsa, rinkinį. Tikrai ką nors išsirinksite!
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Makaronai su jautiena
Receptas: Makaronai su jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Morkos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Makaronai: 200.00 g (spagečių)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis maltų)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai. 

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkiais griežinėliais pjaustytą saliero lapkotį, tarkuotas morką ir kepinkite dar porą minučių.

3. Sudėkite jautienos faršą, išmaišykite. Suberkite džiovintas prieskonines žoleles, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar sykį gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių.

4. Karštus spagečius išdėliokite į lėkštes, ant jų uždėkite po kelis šaukštus pikantiško faršo.

5. Tiekdama apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Suskleisti
Makaronai su mėsos kukulaičiais
Receptas: Makaronai su mėsos kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.1 / 51
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečių arba kitokių)
Faršas: 400.00 g (maišyto mėsos faršo kukulaičiams)
Druska: 1.00 arbat. š. (kukulaičiams ir žiupsnelis padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų kukulaičiams)
Pienas: 200.00 ml (kukulaičiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukulaičiams)
Svogūnai: 50.00 g (kukulaičiams ir 1 vnt. padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kukulaičiams)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį baltųjų arba juodųjų kukulaičiams ir padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kukulaičiams kepti)
Nesmulkinti savose sultyse konservuoti pomidorai (padažui) 800.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis padažui)
Cukrus: 6.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.

 

Suskleisti
Makaronai su vištiena ir daržovėmis
Receptas: Makaronai su vištiena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Grybai: 100.00 g (maži, marinuoti)
Morkos: 1.00 vnt.
Kopūstai: 150.00 g (kininiai)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite.

2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau.

3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje.

4. Morkas supjaustykite juostelėmis. Kininį kopūstą nuplaukite ir stambiai supjaustykite.

5. Keptuvėje apkepinkite daržoves su grybukais. Baigiant kepti, užpilkite sojų padažo bei šlakelį sezamo aliejaus, sudėkite makaronus, vištieną ir dar keletą minučių patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Suskleisti
Makaronai su vištienos faršu
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 85
Receptas
Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų ir faršo apkepas
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 81
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (neilgų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.

2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Makaronai su žirneliais ir kumpiu
Receptas: Makaronai su žirneliais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus arba neriebios grietinės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kumpis: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (arba krapai)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  2. Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Receptas: Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių mėsos, be kaulo ir odos)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Ančiuviai: 3.00 vnt. (filė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Mėtos: 4.00 vnt. (šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Apelsinus nulupkite peiliu nepalikdami baltos odelės, o tada supjaustykite kubeliais. Žievelę taip pat supjaustykite smulkiomis juostelėmis.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinkite ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepkite.

3. Į keptuvę suverskite apelsinų kubelius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes. Suberkite ir apelsinų žieveles, vėl keletą minučių patroškinkite. Išjunkite kaitrą.

4. Ant darbastalio suberkite miltus ir jų kauburėlyje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius. Kapokite miltus ir kiaušinius plačiu peiliu, o kai jie susivels, gerai išminkykite tešlą.

 

5. Jei neturite makaronų gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočiokite tešlą, gerai išmiltuokite, susukite į ritinėlį ir supjaustykite norimo storio juostelėmis.

6. Šviežius makaronus virkite 2–3 min., išvirusius nukoškite.

7. Keptuvę su padažu vėl dėkite ant ugnies, suverskite į ją makaronus, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.

8. Patiekite lėkštėse su šviežios mėtos lapeliais. Jei norisi, pabarstykite šviežiai malta druska ir pipirais.

Suskleisti
Makaronai su ndujos padažu
Receptas: Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tyro)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Čili paprikos dribsnių: 0.40 arbat. š. (nebūtinai)
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 sauja (didelė, smulkiai supjaustyto lapinio kopūsto, be kotelių ir kietų gyslų)
Sultinys: 100.00 ml
Duona: 1.00 riekės (riekė šviesios, padžiūvusios ir sumaltos iki rupių trupinių)
Nduja dešra: 60.00 g
Makaronai: 500.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (šviežiai sutarkuoto)
Pomidorų tyrė: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, pasūdykite.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 min.), berkite ir česnakus, pakepkite dar minutę. Truputį padidinkite kaitrą ir berkite susmulkintus lapinius kopūstus, pilkite sultinį ir kaitinkite apie 6–8 min., kol skystis išgaruos.

3. Kol troškinami kopūstai, kitoje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite trupinius ir pakepinkite maišydami, kol taps auksiniai ir traškūs – tai įvyks labai greitai, nesudeginkite! Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite ir atidėkite į šoną.

4. Į keptuvę, kur jau suminkštėjo lapiniai kopūstai, dėkite pomidorų tyrę, įtrupinkite ndujos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad dešra išskystų. Jei naudojate čili paprikos dribsnius, suberkite ir juos. Nuimkite nuo ugnies ir laikykite šiltai, kol išvirs makaronai.

5. Makaronus išvirkite al dente, nusunkite pasilikdami kelis šaukštus virimo vandens, o tada suverskite į keptuvę su padažu, užpilkite atsidėto makaronų virimo skysčio. Grąžinkite ant ugnies, suberkite ir pakepintus trupinius, dalį sūrio bei labai gerai viską išmaišykite, kad makaronai apsiveltų padažu ir kitais priedais.

6. Nedelsdami tiekite ant stalo dideliame dubenyje. Leiskite kiekvienam valgančiajam dar užsibarstyti likusio tarkuoto sūrio pagal savo skonį.

Suskleisti
„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais
Receptas: Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Lašinukai: 50.00 g (sūdytų arba rūkytų)
Makaronai vamzdeliai: 250.00 g (cannelloni)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (smulkintų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

3. Pasmulkinkite lašinukus ir sumaišykite su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepkite keptuvėje ir sudėkite faršą. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol faršas iškeps. Tada užpilkite balzaminio acto ir viską gerai permaišykite.

4. Iškepusį faršą suberkite į atskirą gilų indą. Įdėkite rikotos sūrį, porą šaukštų troškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.

 

5. „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite po 5–6 vienu kartu, kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdarykite juos faršo ir rikotos mase.

6. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberkite žiupsnelį druskos ir permaišykite.

7. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus makaronus ir apiberkite dalimi plėšytų baklažano riekelių.

8. Užpilkite likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Suberkite likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepkite pomidorų padažu, gausiai apibarstykite parmezano sūriu.

9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

Suskleisti
Makaronai su kepenėlėmis
Receptas: Makaronai su kepenėlėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 300.00 g (veršelių kepenėlių)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Makaronai: 400.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Vynas: 4.00 valg. š. (baltojo sauso)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. 

2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis.

3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Tada sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius ir virkite dar 2–3 min.

4. Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min. pakepinkite sugrūstus česnakus ir smulkintas aitriąsias paprikas, sudėkite kepenėlių juosteles ir vartydami kepkite dar kelias minutes.

5. Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite. Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite. Prieš nukeldami nuo ugnies padažą pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

6. Išvirusius makaronus ir brokolius nukoškite, sumaišykite su kepenėlėmis, padažu ir tuoj pat patiekite.

Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.

Suskleisti
Makaronai su mėsa
Receptas: Makaronai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 49
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 400.00 g (maltos)
Fetos sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 500.00 g (kriauklelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite po lazdyno riešuto dydžio fetos gabalėlį, tada dar sykį kruopščiai pavoliokite tarp delnų.

3. Išdėliokite aliejumi išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje ir pusvalandžiui pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

4. Karštus makaronus išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po kelis veršienos kukulius.

5. Tiekdama apliekite trintų pomidorų tyre.

Suskleisti
Mėsos ir makaronų troškinys
Receptas: Mėsos ir makaronų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiauliena: 400.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Šaldytos daržovės 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 4.00 g (pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais.

2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir šaldytas daržoves.

3. Pabaigoje suberkite makaronus, dar pakaitinkite keletą minučių ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Spagečiai su jautienos kukuliais
Receptas: Spagečiai su jautienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Sūris: 80.00 g (4 šaukštai tarkuoto parmezano)
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml (35 proc. riebumo)
Pomidorų padažas: 200.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.

2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.

3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.  

5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.  

6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.

7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.   

Suskleisti
[11:01:05 AM] Mariakas 15min: Spagečiai su kalakutiena ir džiovintais pomidorais
Receptas: Spagečiai su kalakutiena ir džiovintais pomidorais
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Spagečiai: 100.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 60.00 g (filė)
Pievagrybiai: 30.00 g
Sūris: 15.00 g („Gojaus“)
Grietinėlė: 50.00 ml
Vynas: 25.00 ml (baltas)
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite pjaustytus pievagrybius ir kubeliais ar smulkiais šiaudeliais pjaustytą kalakutienos filė. Apkepkite kelias minutes.

3. Tada suberkite sūrį su mėlynuoju pelėsiu, supilkite vyną. Troškinkite apie 2 min.

4. Suberkite smulkintus džiovintus pomidorus ir supilkite grietinėlę. Įberkite „Gojaus“ sūrio. Pakaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.

5. Išvirusius makaronus sukrėskite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.

Suskleisti
Spagečiai su skrudinta šonine
Receptas: Spagečiai su skrudinta šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (trumpų šiaudelio formos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šoninė: (rūkyta, plonos juostelės) 8.00 riekės
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
Receptas: Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečiai)
Vištiena: 350.00 g (~350 - 400 g maltos vištienos (ar bet kokios kitos mėsos))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite.
  2. Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite.
  3. Iš mėsos formuokite nedidelius kukuliukus.
  4. Makaronus virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Kukuliukus dėkite į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus, o tada išimkite iš keptuvės.
  6. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite, tada supilkite elektriniu trintuvu sutrintą pomidorų masę, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilkite šlakelį vandens ir viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies ~5 min.
  7. Tuomet kukuliukus sudėkite atgal į keptuvę ir viską troškinkite ~15–20 min.
  8. Patiekite ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Tagliatelle Bolognese
Receptas: Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas, smulkiai supjaustytas)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė, smulkiai supjaustyta)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Kiauliena: 250.00 g (maltos; galima keisti kalakutiena)
Šoninė: 50.00 g (smulkiai supjaustytos rūkytos)
Pomidorai: 800.00 ml (konservuotų savo sultyse (tai bus 2x400 ml indeliai))
Pomidorų pasta: 4.00 valg. š.
Vynas: 0.50 st. (raudonojo)
Jautienos sultinys: 1.00 st. (galima keisti vištienos)
Druska: 3.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Makaronai: 500.00 g (patiekimui; idealiai tinka tagliatelle, papardelle, spaghetti.)
Kietasis sūris: 100.00 g (patiekimui; tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, tada salierus ir morkas, ir dar viską pakepinkite apie 3 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami susmulkinkite, kad mėsa nesuliptų į gabalus. Kepinkite maišydami, kol mėsos spalva patamsės.
  2. Suberkite smulkintą šoninę, pomidorus su visomis sultimis, pastą, vyną ir sultinį. Įberkite druskos, pipirų, raudonėlio. Troškinkite nepilnai uždengę apie 2 valandas, kol padažas bus vienalytis ir tirštas. Jei išgaruos pernelyg daug skysčio, įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pabaigoje patikrinkite, ar padažui netrūksta sūrumo, pipirų.
  3. Patiekite su al dente išvirta pasta, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.
Suskleisti
Spaghetti alla carbonara
Receptas: Spaghetti alla carbonara
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (Granjano „bronzinių“ spagečių)
Kiaulės pažandė: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 visas ir 3 tryniai)
Avies pieno sūris pecorino romano: 150.00 g (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (tyro)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Druska: 3.00 žiupsnelis (stambios)
Kaip gaminti
  • Supjaustykite 0,5 cm gabaliukais pažandę.
  • Keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, pakepinkite pažandę, bet stenkitės neperkepti ir neperdžiovinti.
  • Plačioje salotinėje išplakite kiaušinius, sutarkuokite didesnę dalį „pecorino romano“ sūrio, sumalkite juodųjų pipirų ir tvarkingai viską išmaišykite.
  • „Al dente“ (viena minute mažiau nei nurodyta pakuotėje) pasūdytus ir išvirtus spagečius nukoškite, bet pasilikite dubenėlyje šiek tiek virimo vandens.
  • Spagečius šiek tiek pakaitinkite keptuvėje su pažandės gabaliukais.
  • Supilkite į salotinę su išplaktais kiaušiniais ir greitai maišykite, kol padažas lygiai pasiskirstys ant visų spagečių ir susidarys kiaušinio bei sūrio kremas (bet ne kiaušinienė!) Jeigu jis bus pernelyg tirštas – panaudokite spagečių virimo vandenį.
  • Patiekdami lėkštėje dar pagardinkite „pecorino romano“ sūriu ir juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos