Ingredientai (2 asm.):
- 300 g makaronų;
- 200 g kreminio sūrio be priedų;
- 1 valg. šaukšt. minkšto sviesto;
- 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių ar granulių;
- 0,5 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių ar granulių;
- 0,5 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių arba miltelių (arba pagal skonį);
- žiupsnis itališkų džiovintų žolelių mišinio;
- 1 valg. šaukšt. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus – tik nepervirkite, tegul lieka standūs. Maždaug puodelį virimo vandens pasilikite.
2. Kol verda makaronai, kreminį sūrį sudėkite į nedidelį dubenėlį ir energingai išsukite, kad taptų kuo puresnis. Pasiruoškite, kad po ranka būtų ir kiti ingredientai.
3. Kai nusunksite makaronus (pamenate, šiek tiek virimo skysčio pasilikite!), grąžinkite juos į puodą, o tada, kol karšti, dėkite kreminį sūrį ir sviestą, išmaišykite, uždenkite puodą ir leiskite porą ar trejetą minučių ramiai pabūti – kad viskas ištirptų ir susimaišytų.
4. Atidenkite puodą, suberkite visus prieskonius, o tada įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens ir maišykite, kol gausite glotnų kreminį padažą. Paragaukite, ar nieko netrūksta, o tada nedelsdami tiekite.