„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Maltinukai su grybais: pasiilgusiems išskirtinio skonio

Maltinukai – tai toks klasikinis patiekalas, kuris patinka daugeliui, o ir variacijų – nors vežimu vežk. Šįkart – bandykite gaminti su grybais!
Maltinukai su grikiais
Maltinukai su grikiais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1,5 stiklinės grikių,

stiklinės mėgstamų miško grybų,

morkos,

2 šaukštų grietinės,

šaukšto sviesto,

svogūno,

3 skiltelių česnako,

2 virtų bulvių,

2 kiaušinių,

3 šaukštų miltų,

pagal skonį druskos, pipirų, įvairių žalumynų (petražolių, krapų).

Kaip gaminti:

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų. Per naktį pamirkykite.

2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.

3. Miško grybus susmulkinkite, morką sutarkuokite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Suberkite grybus ir morkas, dar pakepinkite, mišinį atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.

4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.

5. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be riebalų orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs