Ingredientai:
- 400 g maltos kalakutienos (geriau liesesnės, pvz., maltos krūtinėlės, o ne šlaunelių);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 morka, supjaustyta smulkiais kubeliais;
- 1 svogūnas, supjaustytas smulkiais kubeliais;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas smulkiais kubeliais;
- 1 nedidelė cukinija, supjaustytas kubeliais;
- 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
- 2–3 valg. šaukšt, pomidorų tyrės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šviežių bazilikų;
- 500 g patinkančių makaronų;
- smulkiai tarkuoto parmezano sūrio, patiekti.
Gaminimas:
1. Plačiame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir suberkite visas smulkintas daržoves, išskyrus česnaką. Kepinkite maišydami apie 10 min., kol pakvips ir daržovės ims minkštėti. Suberkite česnaką, išmaišykite, dar pakepinkite, kol pakvips.
2. Į puodą su daržovėmis suberkite maltą mėsą, kepinkite kelias minutes pamaišydami ir pakapodami mentele, kad mėsa nesušoktų į stambius gabalus.
3. Sudėkite į puodą pomidorų tyrę, įberkite druskos, pipirų, o tuomet supilkite apie stiklinę verdančio vandens. Dar labiau sumažinkite kaitrą ir troškinkite 20–30 min., kol padažas sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, jei padažas jums atrodo kiek rūgštokas, galite įberti žiupsnį cukraus.
4. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite pasirinktus makaronus.
5. Tiekite makaronus su padažu, pabarstę sūriu ir paplėšytais šviežio baziliko lapeliais.