Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maltos mėsos kukuliukai su baltu padažu ir marinuotomis daržovėmis

Atvėsus orams norisi valgyti rimčiau. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ ekspertai dalinasi gardžių mėsos kukuliukų receptu.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Shutterstock nuotr.

Iš šio kiekio suformuosite 20 mažų kukuliukų.

Reikės:

  • 500 g šviežios maltos kiaulienos,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 2 vnt. svogūnų,
  • 3 skiltelės česnako,
  • saujelės šviežios kalendros,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • pipirų pagal skonį,
  • aliejaus kepimui,
  • 1 puodelio ryžių.

Padažui:

  • 2 valg. š. sviesto,
  • 3 valg. š. miltų,
  • 2 stiklinių pieno,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Marinuotoms daržovėms:

  • 250 g morkų,
  • 1 vnt. agurko,
  • 2 valg.š. ryžių acto,
  • 1 valg.š. cukraus,
  • 1 valg. š. aliejaus.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruoškite marinuotas daržoves: morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, agurką plonomis riekelėmis. Užpilkite marinatu iš cukraus, acto ir aliejaus, palikite kelioms valandoms marinuotis.

  2. Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepkite, pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką.

  3. Išplakite kiaušinius, sumaišykite su mėsą, sudėkite pakepintas daržoves, susmulkintą kalendrą.

  4. Formuokite kukulius: mėsa mažiau lips prie rankų, jei jas pašlapinsite vandeniu.

  5. Kukulius pakepkite keptuvėje iš visų pusių.

  6. Paruoškite padažą: sviestą išlydykite keptuvėje, pakepkite miltus, supilkite pieną ir maišydami virkite ant lėtos ugnies, kol sutirštės.

  7. Padažą užpilkite ant mėsos kukulių ir dar patroškinkite kelias minutes.

  8. Patiekite su marinuotomis daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas