Iš šio kiekio suformuosite 20 mažų kukuliukų.
Reikės:
- 500 g šviežios maltos kiaulienos,
- 2 vnt. kiaušinių,
- 2 vnt. svogūnų,
- 3 skiltelės česnako,
- saujelės šviežios kalendros,
- 1 arbat.š. druskos,
- pipirų pagal skonį,
- aliejaus kepimui,
- 1 puodelio ryžių.
Padažui:
- 2 valg. š. sviesto,
- 3 valg. š. miltų,
- 2 stiklinių pieno,
- druskos, pipirų pagal skonį.
Marinuotoms daržovėms:
- 250 g morkų,
- 1 vnt. agurko,
- 2 valg.š. ryžių acto,
- 1 valg.š. cukraus,
- 1 valg. š. aliejaus.
Gaminimas:
-
Pirmiausia paruoškite marinuotas daržoves: morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, agurką plonomis riekelėmis. Užpilkite marinatu iš cukraus, acto ir aliejaus, palikite kelioms valandoms marinuotis.
-
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepkite, pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką.
-
Išplakite kiaušinius, sumaišykite su mėsą, sudėkite pakepintas daržoves, susmulkintą kalendrą.
-
Formuokite kukulius: mėsa mažiau lips prie rankų, jei jas pašlapinsite vandeniu.
-
Kukulius pakepkite keptuvėje iš visų pusių.
-
Paruoškite padažą: sviestą išlydykite keptuvėje, pakepkite miltus, supilkite pieną ir maišydami virkite ant lėtos ugnies, kol sutirštės.
-
Padažą užpilkite ant mėsos kukulių ir dar patroškinkite kelias minutes.
-
Patiekite su marinuotomis daržovėmis.
Skanaus!