Ingredientai:
- 2 dideli arba 3 vidutinio dydžio mangai;
- 1 skardinė „riebaus“ kokosų pieno;
- 1 šaukštas medaus;
- 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos sulčių (nebūtinai).
Gaminimas:
Galimi 2 šių ledų formatai – kabinami šaukšteliu iš indelio arba ant pagaliuko, atitinkamai, vos skiriasi ir gaminimo procesas.
Jei gaminsite ledus, kabinamus šaukšteliu: nulupkite mangus, supjaustykite kubeliais, išberkite ant plačios kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir dėkite porai valandų į šaldytuvą. Kai mangai sušals, berkite juos ir likusius ingredientus į galingą kokteilinę ir sutrinkite iki kreminės masės. Galite skanauti iškart.
Jei gaminsite ledus ant pagaliuko: nulupkite mangus, supjaustykite kubeliais, berkite juos į kokteilinę ar elektrinio virtuvės kombaino indą, supilkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilstykite šią masę į ledų gaminimui skirtas formeles, nepamirškite įsmeigti pagaliukų ir kelias valandas pašaldykite šaldymo kameroje.
Daugiau naminių ledų receptų rasite ČIA