Mangų ledai iš vos 3 ingredientų: ant pagaliuko arba kabinami šaukšteliu

Mangai, jei tik gerai sunokę, yra vieni iš ryškiausio skonio bei aromato vaisių. Jei dar nė karto nebandėte, būtinai paragaukite naminių mangų ledų, kurių receptu kaip tik ir dalijamės!
Mangų ledai
Mangų ledai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 dideli arba 3 vidutinio dydžio mangai;
  • 1 skardinė „riebaus“ kokosų pieno;
  • 1 šaukštas medaus;
  • 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos sulčių (nebūtinai).

Gaminimas:

Galimi 2 šių ledų formatai – kabinami šaukšteliu iš indelio arba ant pagaliuko, atitinkamai, vos skiriasi ir gaminimo procesas.

Jei gaminsite ledus, kabinamus šaukšteliu: nulupkite mangus, supjaustykite kubeliais, išberkite ant plačios kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir dėkite porai valandų į šaldytuvą. Kai mangai sušals, berkite juos ir likusius ingredientus į galingą kokteilinę ir sutrinkite iki kreminės masės. Galite skanauti iškart.

Jei gaminsite ledus ant pagaliuko: nulupkite mangus, supjaustykite kubeliais, berkite juos į kokteilinę ar elektrinio virtuvės kombaino indą, supilkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilstykite šią masę į ledų gaminimui skirtas formeles, nepamirškite įsmeigti pagaliukų ir kelias valandas pašaldykite šaldymo kameroje.

Daugiau naminių ledų receptų rasite ČIA

Vida Press nuotr./Mangų ledai
Vida Press nuotr./Mangų ledai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų