„Manicotti“: plonyčių blynelių ir sūrio stebuklas, kuriam neįmanoma atsispirti

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. Išbandome?
Apkepas „manicotti“ su sūriu
Apkepas „manicotti“ su sūriu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

blyneliams:

  • 6 kiaušiniai;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 150 g miltų;
  • 300 ml vandens;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto kepimo formai patepti.

įdarui:

  • 600 g rikotos sūrio;
  • 250 g mocarelos sūrio;
  • 40 g parmezano sūrio;
  • 2-iejų kiaušinių tryniai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • didelė sauja špinatų (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).

2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.

3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.

4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.

Vida Press nuotr./Apkepas „manicotti“ su sūriu
Vida Press nuotr./Apkepas „manicotti“ su sūriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų