TAIP PAT SKAITYKITE: Marinuojame burokėlius, agurkus ir grybus: 10 receptų
- Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį.
- Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų ir įpilkite du šaukštus vandens.
- Maišykite, kol ištirps cukrus. Imbierus sumeskite į stiklainiuką, užpilkite marinatu, užsukite dangtelį ir laikykite kambario temperatūroje šešias– septynias dienas, imbieras taps švelniai rožinis.
- Vėliau laikykite šaldytuve – iki mėnesio.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
- Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
- Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
- Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
- Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
- Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Nuplaukite ir nulupkite imbiero šaknį. Supjaustykite arba sutarkuokite kuo plonesniais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovėti.
2. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą ir cukrų, užvirinkite.
3. Sudėkite tarkuotą imbierą į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį, atvėsinkite, užsukite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą.
4. Po savaitės imbieras turėtų įgauti šviesiai rožinį atspalvį. Marinuotą imbierą šaldytuve galima laikyti maždaug mėnesį.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
- Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
- Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
- Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
- Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
- Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
- Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
- Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu.
- Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
- Statykite ant ugnies.
- Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus, aitriosios paprikos gabalėlius.
- Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
- Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
- Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
- Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies.
- Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir sumeskite į puodą.
- Dar kartą išmaišykite, sukrėskite alyvuoges į stiklainius, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Galite pagardinti citrinos skiltele. Geriausia valgyti po trijų savaičių.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.
3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.
4. Valgykite su mėgstama itališka duona.
TAIP PAT SKAITYKITE: 20 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą ir degina riebalus