Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marinuojame burokėlius, agurkus ir grybus: 10 receptų

Konservavimo sezonas, tikime, pačiame įkarštyje. Siūlome dar jums šūsnį Ji24 receptų.
Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai / Aidos Chlebinskaitės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marinuojame pomidorus, cukinijas, paprikas ir kitas daržoves. 15 receptų

Agurkai, marinuoti su citrinų rūgštimi
Receptas: Agurkai, marinuoti su citrinų rūgštimi
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 67
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 5.00 vnt. (5 - 6 mažų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite ir sudėkite į švarų litrinį stiklainį.
  2. Įmeskite česnako skiltelę ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  3. Po 10–15 minučių vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos, cukraus (galima vartoti ir kitų prieskonių). Užvirusį vandenį vėl užpilkite ant agurkų.
  4. Ant viršaus užberkite citrinų rūgšties. Sandariai uždarykite. Pavartykite, kad rūgštis ištirptų. Kai atvės, padėkite šaltai.

     Ingredientai pateikti vienam litriniui stiklainiui!

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Agurkai, marinuoti su garstyčiomis
Receptas: Agurkai, marinuoti su garstyčiomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 152
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Actas: 250.00 ml (9 proc. įprasto, obuolių arba baltojo vyno)
Cukrus: 250.00 g
Druska: 3.00 valg. š. (nubraukti)
Garstyčios: 6.00 valg. š. (kaupinų šaukštų - tyrės)
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite, didelius, jei reikia, nulupkite ir supjaustykite storesniais griežinėliais, tada sukiškite į stiklainius.
  2. Jei mėgstate, į stiklainius galite įdėti česnakų, krapų, pipirų. Iš likusių recepto produktų užvirkite marinatą, atvėsinkite ir užpilkite ant agurkų.
  3. Stiklainius pridenkite dangteliais, bet neužsukite, dėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje (0,7 l talpos stiklainius – 10–15 minučių, didesnius ilgiau). Sandariai užsukite.
  4. Galite daryti ir kitaip. Nuplautus agurkus sudėkite į švarius iškaitintus stiklainius.
  5. Pirmą kartą užpilkite verdančiu marinatu, palaikykite apie dešimt minučių ir skystį nupilkite. Antrą kartą užpilkite karštu marinatu ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Agurkai, marinuoti su mineraliniu vandeniu
Receptas: Agurkai, marinuoti su mineraliniu vandeniu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 118
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Serbentai: 1.00 st. (lapų)
Krapai: 1.00 sauja (stiebų su žiedynais (be lapų))
Krienai: 30.00 g (3 - 6 cm šaknies)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 3.00 valg. š. (rūpios)
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Vanduo: 1500.00 ml (mineralinio)
Kaip gaminti
  1. Ant stiklainio dugno storu sluoksniu pridėkite juodųjų serbentų lapų, ant jų – česnakų skiltelių ir vieno–dviejų centimetrų storio krieno šaknies griežinėlį.
  2. Agurkus nuplaukite ir kuo tankiau sukiškite į stiklainį. Į tarpus prikaišiokite krapų stiebų. Ant viršaus užberkite šaukštą druskos, šaukštą cukraus, įpilkite ir šaukštą acto.
  3. Šitaip užpildykite ir likusius du stiklainius, tuomet į visus iki viršaus pripilkite gazuoto mineralinio vandens.
  4. Stiklainius į puodą su vandeniu sudėkite taip, kad jų viršus maždaug apie du centimetrus liktų neapsemtas.
  5. Kaitinkite 80 laipsnių temperatūroje. Maždaug po 10–20 minučių (kai agurkų pusė paviršiaus pašviesės) stiklainius iškelkite.
  6. Iš karto sandariai uždarykite, apverskite ir palikite atvėsti.

     Mineraliniame vandenyje marinuoti agurkai būna traškesni.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Burokėliai, marinuoti svarainių sultyse
Receptas: Burokėliai, marinuoti svarainių sultyse
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 78
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg (virtų)
Vanduo: 1.00 l
Svarainiai: 250.00 g (250 ml - sulčių)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į stiklainius.
  2. Užpilkite iš likusių recepto sudedamųjų dalių pagamintu verdančiu marinatu ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
Receptas: Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Actas: 200.00 ml (raudono vyno - marinatui)
Medus: 200.00 g (marinatui)
Vanduo: 300.00 ml (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve arba supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Susmulkintas daržoves sumaišykite, sukrėskite į stiklainius. Į puodą supilkite marinato produktus, kaitinkite, kol ištirps medus.
  3. Užpilkite ant daržovių stiklainiuose. Sandariai uždarykite, laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėliai, marinuoti su actu
Receptas: Burokėliai, marinuoti su actu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 302
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 9.00 valg. š. (9 proc.)
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
  2. puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
  3. Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.
  4. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.

Taip paruošti burokėliai labai tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrui.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti grybai
Receptas: Marinuoti grybai
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 76
Receptas
Ingredientai
Grybai: 1.00 kg
Actas: 80.00 ml (9 proc.)
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 5.00 vnt. (kvapieji)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus, didesnius perpjaukite išilgai.

2. Puode užvirinkite 400 ml vandens, suberkite druską, įmaišykite actą, sumeskite grybus ir virkite 15–20 min. ant silpnos ugnies. Vis pamaišykite ir nugraibykite putas. Iki virimo pabaigos likus 5 min., į marinatą įberkite žiupsnelį citrinų rūgšties ir šaukštelį cukraus, sumeskite prieskonius.

3. Kai marinatas nustos putoti ir taps skaidrus, o grybai nusės ant dugno, nukelkite puodą nuo ugnies. Nusunkite grybus, leiskite atvėsti, sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite marinatu, kuriame virė. Užsukite metaliniais dangteliais, laikykite vėsioje patalpoje.

Suskleisti
Marinuoti pievagrybiai
Receptas: Marinuoti pievagrybiai
10 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (3 šaukštai citrinų sulčių)
Aliejus: 100.00 ml
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Petražolės: 2.00 valg. š.
Pievagrybiai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

Sumaišykite 3 šaukštus citrinų sulčių ir 100 ml aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir peletrūnų, 2 šaukštus kapotų petražolių. Šiuo marinatu užpilkite 250 g nedidelių pievagrybių ir laikykite šaldytuve. Marinuotais pievagrybiais puoškite patiekalus, tiekite kaip garnyrą ar užkandį.

Suskleisti
Marinuoti pievagrybiai
Receptas: Marinuoti pievagrybiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 1.00 kg
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (marinatui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 120.00 ml (6 arba 9 proc. - marinatui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (marinatui)
Pipirai: 4.00 vnt. (žirniukai kvapniųjų - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Grybus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į švarius stiklainius.
  2. Vandenį marinatui užvirkite, suberkite prieskonius, druską, cukrų, įpilkite acto. Nuluptus svogūną, česnako skilteles, nuplautą paprikos ankštį susmulkinkite ir sudėkite į marinatą.
  3. Į stiklainius įmeskite nuplautų krapų, petražolių ir užpilkite karštu marinatu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su vandeniu.
  4. Užvirkite ir kaitinkite 20–30 minučių. Sandariai uždarykite.

 

 

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti baravykai
Receptas: Marinuoti baravykai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 150
Receptas
Ingredientai
Grybai: 1500.00 g (baravykai)
Vanduo: 1.00 l
Druska: 50.00 g
Cukrus: 80.00 g
Actas: 100.00 g
Pipirai: 6.00 vnt. (žirmeliai)
Krapai: 20.00 g
Kaip gaminti
  1. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir virkite 15-20 minučių pasūdytame vandenyje.
  2. Po virimo palikite grybus nuvarvėti ir apdžiūti, kol gaminsite marinatą.
  3. Suberkite į vandenį druską, cukrų, pipirus, krapus ir užvirinkite. Tada supilkite actą ir gautame marinate virkite grybus, kol jie nusileis ant dugno.
  4. Viską supilstykite į stiklainius, užsukite ir apverskite.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais