Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marinuojame pomidorus, cukinijas, paprikas ir kitas daržoves. 15 receptų

Išmanios šeimos jau džiaugiasi įvairiaspalviais stiklainėliais su gėrybėmis. Junkitės prie rūpestingųjų ir jūs! Net jei niekada nieko nekonservavote, užkonservuokite savo pirmąjį kartą. Sėkmės!
Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Paprikos, marinuotos su medumi
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Marinuoti pomidorai su česnakais
Receptas: Marinuoti pomidorai su česnakais
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 179
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g (kietų (galima naudoti tiek geltonus, tiek žalius, tiek raudonus arba visus iš karto))
Laurų lapai: 1.00 vnt. (vienam stiklainiui)
Česnakai: 5.00 vnt. (po 3-4 skilteles vienam stiklainiui)
Pipirai: 20.00 vnt. (10 žirnelių kvapiųjų pipirų ir 10 žirnelių juodųjų pipirų (po vieną stiklainiui))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis prieskonių)
Druska: 45.00 g (1,5 šaukšto - 1 litrui vandens)
Cukrus: 5.00 arbat. š. (5-6 arbat. š. - 1 litrui vandens)
Obuolių acto esencija (1 litrui vandens) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Į stiklainius pridėkite prieskonių, nuluptų ir supjaustytų česnakų skiltelių. Sudėkite pomidorus.

2. Iš vandens, druskos, cukraus ir acto esencijos išvirkite marinatą ir verdančiu užpilkite pomidorus.

3. Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite 20 min. Iškelkite ir užsukite.

Skanaus!

Trispalviai pomidorai labai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems – tikriems lietuviams!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Marinuotos šparaginės pupelės
Receptas: Marinuotos šparaginės pupelės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 70
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Actas: 125.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaukite kotelius, jei norite – supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Pakaitinkite penkias minutes verdančiame vandenyje, po to greitai suverskite į šaltą vandenį.
  3. Sudėkite į sterilius stiklainius. Į puodą supilkite litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir užvirkite.
  4. Supilkite actą ir išmaišykite. Karštu marinatu užpilkite pupeles.
  5. Stiklainius dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuotos morkos su cinamonu
Receptas: Marinuotos morkos su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 1.00 valg. š. (9 proc. - marinatui)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite penkias minutes.
  2. Išgriebtas morkas atvėsinkite ir nulupkite, didesnes galima supjaustyti.
  3. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sudėkite morkas ir virkite dešimt minučių.
  4. Karštas daržoves išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
Receptas: Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 40
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Vynas: 250.00 ml (balto, sauso)
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm nuluptos šaknies)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
  3. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
  4. Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti žali pomidorai
Receptas: Marinuoti žali pomidorai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 220
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (žali nedideli)
Krapai: 1.00 sauja
Svogūnai: 2.00 vnt.
Vanduo: 3.00 l (marinatui)
Druska: 100.00 g (marinatui)
Cukrus: 50.00 g (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Laurų lapai: 4.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į švarius stiklainius.
  2. Įmeskite po kelis krapų stiebelius ar šakeles, suberkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus.
  3. Išvirkite marinatą iš nurodytų produktų ir karštą užpilkite ant pomidorų. Palaikykite penkias minutes, tuomet nupilkite.
  4. Vėl užvirkite, užpilkite ant pomidorų ir sandariai užsukite. Stiklainius užklokite stora anklode ir palikite per naktį, vėliau laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
Receptas: Pomidorai, marinuoti su garstyčiomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 83
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2 sėklų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 150.00 ml (marinatui)
Druska: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (4,5 - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
  2. Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
  3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
  4. Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Marinuoti imbierai
Receptas: Marinuoti imbierai
10 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 2.00 vnt. (stambesnių šaknų)
Ryžių actas 250.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (5–7 valg. š.)
Druska: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nulupkite imbiero šaknį. Supjaustykite arba sutarkuokite kuo plonesniais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovėti.

2. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą ir cukrų, užvirinkite.

3. Sudėkite tarkuotą imbierą į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį, atvėsinkite, užsukite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą.

4. Po savaitės imbieras turėtų įgauti šviesiai rožinį atspalvį. Marinuotą imbierą šaldytuve galima laikyti maždaug mėnesį.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su obuoliais
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti svogūnai
Receptas: Marinuoti svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 30
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg (nedidelių)
Druska: 3.00 valg. š. (1 žiupsnelis - vandeniui pasūdyti ir 2 valg. š. - marinatui)
Vanduo: 500.00 ml (marinatui)
Actas: 500.00 ml (9 proc. - marinatui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Prieskoniai: (mėgstamų cinamono, gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, laurų lapelių - marinatui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
  3. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
  4. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti imbierai
Receptas: Marinuoti imbierai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 100.00 g (šaknų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Actas: 100.00 ml (ryžių acto vanduo)
Kaip gaminti
  1. Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį.
  2. Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų ir įpilkite du šaukštus vandens.
  3. Maišykite, kol ištirps cukrus. Imbierus sumeskite į stiklainiuką, užpilkite marinatu, užsukite dangtelį ir laikykite kambario temperatūroje šešias– septynias dienas, imbieras taps švelniai rožinis.
  4. Vėliau laikykite šaldytuve – iki mėnesio.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis
Receptas: Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 154
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Krapai: 1.00 sauja
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 125.00 ml (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę.
  2. Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų.
  3. Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu ir pridenkite dangteliais. Vandenį užvirkite ir stiklainius dešimt minučių kaitinkite. Išėmę sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Marinuoti česnakai
Receptas: Marinuoti česnakai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 6.00 vnt. (6 - 7 - galvutės)
Actas: 1.00 st. (baltojo vyno)
Vanduo: 1.00 l
Aliejus: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapniųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 rupios Himalajų)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu.
  2. Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
  3. Statykite ant ugnies.
  4. Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus, aitriosios paprikos gabalėlius.
  5. Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
  6. Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
  7. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Suskleisti
Paprikos su imbierais
Receptas: Paprikos su imbierais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 10.00 vnt. (įvairiaspalvių saldžiųjų)
Aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 10.00 skiltelės
Imbieras: 120.00 g (smulkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
  2. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
  3. Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais