Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marinuoti šašlykai su dviem padažais – norėsis kartoti vėl ir vėl

Tiems, kam po Žolinės pritrūko idėjų, kaip nustebinti savo artimuosius, šį rugpjūčio savaitgalį „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti marinuotus mėsos ir daržovių šašlykus net su dviem padažais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kiaulienos šašlykai
Kiaulienos šašlykai / Pranešimo aut. nuotr.

Ingredientai

  • 400 g kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
  • 2 žaliosios paprikos
  • 1 svogūnas
  • 2 citrinos
  • 1 baklažanas
  • 3 česnakai
  • 2 v. š. graikiško jogurto
  • 50 ml skysto medaus
  • 250 ml sojų padažo
  • ½ svogūno
  • 4 marinuoti agurkai
  • ryšulėlis šviežių petražolių
  • aliejus
  • druska (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite ir susmulkinkite česnakus, petražoles, išspauskite citrinų sultis ir į jas sudėkite smulkintus česnaką bei petražoles.
  2. Mėsą nuplaukite, pagardinkite druska ir pipirais ir apie 30 minučių marinuokite paruoštame marinate.
  3. Nuvalykite paprikas, nulupkite baklažaną ir nulupkite svogūną. Juos nuplaukite, supjaustykite kvadratėliais ir suverkite ant iešmelių pakaitomis su mėsa. Marinatą perkoškite ir atidėkite į šalį.
  4. Iki vidutinės ar vidutiniškai aukštos kaitros įkaitinkite grilį. Aptepkite aliejumi iešmus iš visų pusių ir padėkite ant grilio. Apšlakstykite iešmus marinatu ir kepkite vieną pusę apie 3 minutes. Apverskite ir kepkite kitą pusę dar apie 3 minutes.
  5. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą su medumi ir atidėkite į šalį. Tuomet imkitės kito padažo.
  6. Nuplaukite dar keletą petražolių lapelių ir nulupkite ½ svogūno. Supjaustykite juos kartu su agurkais ir sumaišykite su graikišku jogurtu. Patiekite iešmelius su abiem padažais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais