Ingredientai (4 asm.):
- 600 g lašišos filė be odos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 didelis žiupsnis druskos;
- 1 didelis žiupsnis džiovintų raudonėlių;
- 1 didelis žiupsnis džiovintų bazilikų;
- 1 didelis žiupsnis čiobrelių;
- 1 didelis žiupsnis svogūnų granulių (nebūtinai);
- 1 vidutinė cukinija plona odele.
padažui:
- 150 g natūralaus jogurto;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- žiupsnis druskos;
- šiek tiek šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- 1 nedidelis agurkas, stambiai sutarkuotas ir nuspaustas.
taip pat reikės:
- vandenyje išmirkytų plonų medinių iešmelių, ant kurių versite ingredientus.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
2. Lašišą supjaustykite stambiais kubeliais. Berkite kubelius į nemažą dubenį, sudėkite visus kitus ingredientus, išskyrus cukinija, išmaišykite ir leiskite 20 min. pasimarinuoti.
3. Cukiniją supjaustykite 5–7 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite grilių iki vidutinės kaitros arba orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
4. Ant iešmelių pakaitomis verkite pasimarinavusios lašišos kubelius ir cukinijos griežinėlius. Dėkite kepti į orkaitę ar ant grilio. Orkaitėje iškeps per 15–20 min., o grilyje kur kas greičiau, tik nepamirškite vartyti.
5. Patiekite su iš anksto paruoštu padažu, lengvomis salotomis, jei norisi stipriau, virtais ryžiais ar kitomis patinkančiomis virtomis kruopomis.