Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marytės lietiniai su varške „rožytės“

Skanus maistas yra gerai, tačiau dvigubai malonu yra matyti jį gražiai patiektą. 15min skaitytojos Marytės lietiniai – tikra atgaiva akims.
Uršlės lietiniai su varške „rožytės“
Uršlės lietiniai su varške „rožytės“ / Asmeninio arch. nuotr.

Pirmiausia pasiruošiame varškės įdarą, išsikepame lietinius.

Varškės įdaras:

  • 150 g 9 proc. riebumo varškės,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 15 g cukraus,
  • 1 g vanilinis cukraus,
  • 1 g druskos.

Gaminimas:

Varškę sumaišome su kiaušinio tryniu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska ir labai gerai ištriname trintuvu.

Lietinius ištepame varškės įdaru, susukame į volelį, tada išilgai bet ne iki galo jį perpjauname. Supiname kaip kasą ir susukame lyg formuodami gėlytę. Patepame sviestu ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Patiekiame su grietine ar mėgstama uogiene.

Skanaus!

Dėkojame Marytei už receptą!

Skaitykite taip pat:

Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai

Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote

Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams

Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis

Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu

Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu

Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa

Marytės lietiniai su varške „rožytės“

Blynų tortas: pavyks net pradedantiems kepėjams

Blynai ir blyneliai: įvairios jų rūšys ir kepimo gudrybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?