Anot jo, kūčiukai gali būti vadinami ir universaliausiu Kūčių patiekalu, tinkančiu tiek veganams, tiek ir visavalgiams. Apžvelgiant šio patiekalo istoriją matyti, jog praėjusiame amžiuje kai kuriuose namuose kūčiukai valgyti ne tik su aguonų, bet ir dabar mums įprastu tapusiu migdolų pienu. Tačiau lygiai taip pat juos mėgta derinti ir su dabar jau sunkiai įsivaizduojamais dalykais: sūriu, sviestu ir net lašiniais.
2023 12 18
Seniausias ir lietuviškiausias Kūčių patiekalas: jį valgė ir turtuoliai, ir vargšai
„Kūčiukai yra vienas seniausių Kūčių stalo valgių. Tik senieji kūčiukai ne vienam mūsų, įpratusių prie iš mielinės tešlos kepto kūčiuko, anais laikais galėtų pasirodyti keistokais. Pirmiausia todėl, kad bent jau dalis jų buvo virti“ – pasakoja gastronomijos istorikas prof. Rimvydas Laužikas.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą