„Šiuo metu „Rivonos“ pieninėje gaminame trijų rūšių sūrelius: klasikinį lydytą tepamą sūrelį, lydytą tepamą sūrelį su baravykais ir lydytą tepamą sūrelį su žolelėmis“, – sako Alytaus pieninės technologas Linas Sieniutis.
Pasak technologo, lydytas tepamas sūrelis puikiai tinka padažams gaminti, suteikia malonią konsistenciją ir pikantišką skonį. Padažą gaminkite įprastiniu būdu, pabaigoje sudėkite sūrelį ir kaitindami maišykite, kol ištirps: „Greitai paruošiama ir nepaprastai skanu.“ Gurmaniški sūrelių ingredientai – baravykai ir žolelės padažui suteikia dar daugiau nuostabaus skonio.
Lydytas tepamas sūrelis, kaip pieno produktas, ypač naudingas įvairaus amžiaus žmonių sveikatai. Jame yra daug organizmui naudingų riebalų, baltymų, aminorūgščių, mineralinių medžiagų. Augančiam vaikų organizmui ir vyresnio amžiaus žmonėms ypač reikalingas piene, kartu ir sūrelyje, esantis kalcis.
Gaivus ir maistingas užkandis lengvai vakarienei
L.Sieniutis rekomenduoja su lydytu sūreliu pasigaminti šiuo metu ypač madingas agurkų salotas, kurias išgarsino socialinių tinklų žvaigždė Loganas Moffittas. Tai gaivios ir kartu maistingos salotos, praturtintos sūdyta lašiša ir avokadu.
Jums reikės:
- 200 g „Rivona“ klasikinio lydyto tepamo sūrelio;
- 1 vnt. agurko;
- ¼ puodelio griežinėliais pjaustyto raudonojo svogūno;
- 1 valg.š. kaparėlių;
- 100 g. sūdytos lašišos;
- 1 vnt. avokado;
- 1 valg.š. sojos padažo;
- sezamo sėklų;
- Druskos, pipirų.
Gaminimas:
daržoves supjaustykite, sudėkite lašišą, sūrelį, viską sumaišykite viename inde, pagardinkite soja, druska, pipirais. Sudėkite į lėkštę ir apiberkite sezamo sėklomis.
Mėgstamas receptas su sūreliu, lavašu ir lašiša
L.Sieniutis dalijasi dar vienu mėgstamu patiekalu su lydytu tepamu sūreliu – lavašo su lašiša ir žolelėmis receptu.
„Lavašą ištepkite lydytu sūreliu, lašišą išdėlioti per visą lavašo ilgį, pagardinkite krapais, salotomis ir kitomis žolelėmis, šlakeliu citrinos sulčių. Susukite lavašą ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palaikykite 1–2 val. šaldytuve. Supjaustykite 3–4 cm ilgio ritinėliais ir mėgaukitės. Tai puikus užkandis pusryčių stalui ar vakarėliui“, – užkandžio ingredientus nurodo technologas.
Vištienos sultinio sriuba, pagardinta lydytu sūreliu
Soti, šildanti ir dieviškai kremiška sriuba patiks net išrankiausiam valgytojui.
Reikės:
- 200 g „Rivonos“ tepamo lydyto sūrelio;
- 3 puodelių vištienos sultinio;
- 2 valg. š. sviesto;
- 2 valg.š. miltų;
- 1 vnt. svogūno;
- 1 vnt. nedidelės morkos;
- 2 vnt. bulvių;
- ½ puodelio „Piemenėlio“ pieno;
- saujelės petražolių;
- pipirų.
Gaminimas:
-
Į puodą įdėkite sviesto ir pakepkite miltus, kol gražiai pagels. Po truputį pilkite sultinį, maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
-
Keptuvėje pakepkite susmulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir sudėkite į sultinį.
-
Supjaustykite mažais gabaliukais bulves ir sudėkite į sultinį. Virkite, kol suminkštės.
-
Įpilkite pieną ir sudėkite tepamą sūrelį, pamaišykite, kol išsilydys.
-
Pagardinkite susmulkintomis petražolėmis, pipirais.
-
Patiekite su pakepintu skrebučiu.
Vištienos krūtinėlė su šonine, moliūgu ir sūrelio padažu
Nuostabaus skonio padažas vištienos kepsnį kilstelės į aukštesnę lygį. Valgykite patys ir vaišinkite svečius.
Reikės:
- 200 g „Rivona“ tepamo lydyto sūrelio su žolelėmis;
- 1 vnt. sviestinio moliūgo;
- 200 g brokolio;
- 2 vnt. vištienos filė;
- 4 vnt. juostelių šoninės;
- 1 valg. š. medaus;
- 1 arbat.š. prieskoninių žolelių;
- 2 valg.š. vandens padažui.
Gaminimas:
- Nupjaukite moliūgo odelę, supjaustykite juostelėmis, pašlakstykite aliejumi, apipilkite medumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės (apie 20–30 min.).
- Brokolį supjaustykite gabalėliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje.
- Apkepkite vištienos filė abi puses, pasūdykite, pabarstykite pipirais, perkelkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol gražiai apskrus.
- Keptuvėje apkepkite šoninę iki traškumo. Išimkite.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite sūrelį, kaitinkite, kol išsilydys, paskaninkite žolelėmis.
- Į lėkštę sudėkite vištieną, šoninę, moliūgą, brokolį ir apipilkite sūrelio padažu.
Kreminis sūrelio padažas makaronams
Greitiems pietums daugelis mėgsta pasigaminti makaronų patiekalų, kurie gali būti dar skanesni, jei negailėdami paskandinsite gardžiame padaže.
Reikės:
- 200 g „Rivona“ tepamo lydyto sūrelio su baravykais;
- 300 g mėgstamų makaronų;
- 80 g rūkyto kumpio;
- 20 g tarkuoto Parmezano;
- 1 vnt. nedidelio poro,
- 200 g pievagrybių;
- 2 vnt. česnako skiltelių;
- saujelės bazilikų.
Gaminimas:
-
Išvirkite makaronus.
-
Porą supjaustykite plonomis riekelėmis, pakepkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol suminkštės. Įdėkite susmulkintus česnakus, supjaustytus grybus. Sudėkite sūrelį ir kaitinkite, kol viskas susimaišys.
-
Į padažą sudėkite kumpį, susmulkintus bazilikus, tarkuotą kietąjį sūrį. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens nuo makaronų.
-
Makaronus sudėkite į lėkštę ir negailėdami užpilkite padažu.
Skanaus!