Ingredientai:
- 240 ml pieno;
- 240 ml vandens;
- 1 stiklinė miltų;
- 2 kiaušiniai;
- didelis žiupsnis druskos;
- 2 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus (ir dar šiek tiek kepimui).
patiekimui:
- 2 bananai;
- šokoladinio kremo („Nutella“ ar panašaus).
Gaminimas:
1. Į nemažą dubenį suberkite miltus, druską bei cukrų, muškite kiaušinius ir šaukštu maišykite, kol gausite labai tirštą, bet glotnią košelę be jokių gumuliukų (jei itin tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, bet pradžioje nedaug).
2. Kai kiaušinių-miltų masė taps glotni, po truputį supilkite vandenį ir pieną bei plakite šakute, kol gausite skystą, vientisą lietinių tešlą. Supilkite aliejų ir leiskite pastovėti 20–30 min.
3. Įkaitinkite keptuvę blynams kepti, įlašinkite po lašą kitą aliejaus prieš pildami po samtelį tešlos ir iškepkite plonus blynelius.
4. Kiekvieną blynelį patepkite šokoladiniu kremu, uždėkite keletą plonų banano griežinėlių ir susukite. Skanaus!