Tačiau jei nusprendėte improvizuoti ir kažką keisti recepte, galite tą patiekalo vertę perskaičiuoti naudodamiesi specialia internetine skaičiuokle. Ją rasite ČIA.
TAIP PAT SKAITYKITE: Nekeptas tortas: 26 receptai
Taigi, trys pasiūlymai iš knygos „Salotų anatomija“.
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos (kcal) 87
- Baltymai 2 g
- Riebalai 3,2 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 0,4 g
- Angliavandeniai 14,5 g
- Cukrūs 9,8 g
- Skaidulinės medžiagos 3,2 g
- Natris 794 mg
- Cholesterolis 0 mg
Ingredientai
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus:
1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus:
1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska:
1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Kaip gaminti
- Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
- Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 88 kcal
- Baltymai 6,5 g
- Riebalai 4,5 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 2,3 g
- Angliavandeniai 7,5 g
- Cukrūs 2,8 g
- Skaidulinės medžiagos 3,3 g
- Natris 123 mg
- Cholesterolis 12 mg
Kaip gaminti
- Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 144 kcal
- Baltymai 22 g
- Riebalai 3,2 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 1 g
- Angliavandeniai 9,1 g
- Cukrūs 2,8 g
- Skaidulinės medžiagos 4,5 g
- Natris 79 mg
- Cholesterolis 56 mg
Kaip gaminti
- Jautienos išpjovą kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5 min. Ištraukę keletą minučių palaukite ir tik tuomet supjaustykite.
- Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5–7 min.
- Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite brokolinius kopūstus, uždenkite dangčiu ir garinkite 20 min.
- Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
- Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
TAIP PAT SKAITYKITE: Lengvo būdo mesti rūkyti Lietuvoje mokantis Evaldas Žvirblis: „Kuo ilgiau ir daugiau rūkote, tuo lengviau ir mesite“