TAIP PAT SKAITYKITE: „Salotų anatomijos“ autorius pateikė naujovę – internetinę kalorijų skaičiuoklę
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 276 kcal
- Baltymai 26 g
- Riebalai 1,3 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 0,3 g
- Angliavandeniai 42 g
- Cukrūs 2,3 g
- Skaidulinės medžiagos 8,1 g
- Natris 87 mg
- Cholesterolis 53 mg
Ingredientai
Bulvės:
80.00 g (šviežios - kubeliais)
Česnakai:
6.00 g (1 - 2 skilt. - smulkinti)
Kaip gaminti
- Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
- 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
- Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
- Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.
- Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.
Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Porcijos energinė vertė:
- Kalorijos 199 kcal
- Baltymai 4,3 g
- Riebalai 12,5 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 1,2 g
- Angliavandeniai 22 g
- Cukrūs 13,1 g
- Skaidulinės medžiagos 5,8 g
- Natris 32 mg
Kaip gaminti
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
Porcijos energinė vertė:
- Kalorijos 153 kcal
- Baltymai 19,4 g
- Riebalai 2,3 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 0,8 g
- Angliavandeniai 15,6 g
- Cukrūs 5 g
- Skaidulinės medžiagos 4,2 g
- Natris 61 mg
- Cholesterolis 56 mg
Kaip gaminti
- Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite.
- Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines pupeles, uždenkite dangčiu ir garinkite 15–20 min.
- Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
- Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Suskleisti
Visų norimų patiekalų, pavyzdžiui, kuriuos dar tik ruošiatės gaminti ar jau pagaminote, energinę vertę apskaičiuosite lengvai specialia skaičiuokle – ją rasite paspaudę ČIA.
TAIP PAT SKAITYKITE: Mažiausiai kalorijų turinčios salotos. 3 receptai