Ingredientai:
- 100 g sviesto, kambario temperatūros;
- 1 kiaušinis;
- 10 g sausų mielių;
- 20 g (1 valg. šaukšt.) cukraus;
- 10 g (1 arbat. šaukšt.) druskos;
- 150 ml vandens;
- 100 ml pieno;
- 450–500 g miltų.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame šiltą pieną ir vandenį, beriame druskos ir cukraus, sudedame mieles. Palaikome 10–15 min., kol mielės aktyvuosis. Tada mušame kiaušinį, išmaišome.
2. Į mišinį beriame 400 g miltų ir maišome tešlą. Jei tešla lipni, beriame dar truputį miltų, kai tešla tampa nebelipni, sudedame kambario temperatūros sviestą ir įminkome į tešlą.
3. Dubenį uždengiame ir paliekame 1 val., kad tešla pakiltų. Tuomet perminkome, formuojame nedidukes bandeles, dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos plačios skardos ir pakildiname dar 15 min. Patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis.
4. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Ant orkaitės dugno dedame skardą su karštu vandeniu, o tada dedame kepti bandeles. Kepame 10 min., tada išimame skardą su vandeniu ir dar pakepame 5–7 min. Iškepusioms leidžiame atvėsti.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.