Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgaujamės šilauogėmis: 5 išskirtiniai receptai

Šilauogės – tiesiog pasakiškos uogos: standžios, atsparios transportavimui ir ilgai negendančios, saldžios ir daug kur tinkančios. Žinoma, nemenkiname ir kitų sezoninių gėrybių, tačiau šilauogės nusipelno daugybės komplimentų. Skanaukite jų vienų, berkite į jogurtą, ant košių, į dubenėlį su granola, o kai visa tai kiek pabos, išbandykite ir šiuos mūsų siūlomus receptus!
Šilauogių klafutis
Šilauogių klafutis / Astos Černės nuotr.
Špinatų ir šilauogių salotos
Receptas: Špinatų ir šilauogių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 100.00 g (Ryšulėlis šviežių)
Šilauogės 70.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (nedidelė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus.

2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasūdykite.

4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus išdėliokite šilauoges ir kriaušės gabalėlius, pabarstykite trupintu sūriu ir smulkintais riešutais, apšlakstykite padažu.  

Suskleisti
Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu
Receptas: Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 0.50 puodelis (salotoms)
Vanduo: 1.00 puodelis
Agurkai: 0.50 puodelis (supjaustyto; salotoms)
Mangas: 0.50 vnt. (supjaustyto; salotoms)
Šilauogės: 0.50 puodelis (salotoms)
Bazilikai: 1.00 sauja (bazilikų padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (bazilikų padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (bazilikų padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; bazilikų padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; bazilikų padažui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite kruopas ir leiskite atvėsti.

2. Sumaišykite su likusiais salotų ingredientais.

3. Padažui visus ingredientus suplakite blenderyje iki vientiso padažo.

4. Užpilkite padažą ant salotų.

Suskleisti
Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais
Receptas: Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Obuolių actas: 50.00 ml
Cukrus: 100.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kvapnieji pipirai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Silkė: 300.00 g
Čiobreliai: 10.00 vnt. (šakelių)
Šilauogės: 100.00 g (puikiai tinka ir mėlynės)
Duona: 500.00 g (ruginės)
Kaip gaminti

Mėlynės būtų suteikę silkei kiek kitokį skonį ir nudažę silkės gabaliukus rausvai. Pamėginkite gaminti su mėlynėmis, kai turėsite progą, bet ir su šilaguogėmis ši silkė puiki!

1. Actą, cukrų ir vandenį supilkite į puodą ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Užvirti nebūtina.

2. Į marinatą sudėkite lauro lapą ir kvapnųjį pipirą. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Silkės filė supjaustykite juostelėmis.

4. Stiklainyje sluoksniuokite silkės gabaliukus, svogūnus, čiobrelių šakeles ir šilauoges.

5. Iš marinato išimkite prieskonius ir juo užpilkite silkes. Stiklainį sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1 parą. Tiekite ant ruginės duonos.

6. Suvartokite per 7 dienas.

Suskleisti
Šilauogių klafutis
Receptas: Šilauogių klafutis
9 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Grietinėlė: 85.00 g
Pienas: 125.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Miltai: 70.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šilauogės: 180.00 g (arba kelios saujos kitų mėgstamų uogų: vyšnių, mėlynių, aviečių, gervuogių, braškių ir kt.)
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruoškite du 16 cm skersmens arba vieną 24 cm dydžio kepimo indą. Tolygiai ištepkite sviestu jo dugną ir sieneles. 
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Plakite apie 3 minutes. Supilkite grietinėlę, pieną, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į kiaušinių ir kitų produktų plakinį. Gerai išplakite – masė turi būti visiškai lygi ir vientisa.
  4. Ant paruošto kepimo indo dugno suberkite uogas. Jos turi pasiskirstyti vienu nestoru sluoksniu.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  5. Tuomet supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ant uogų, paskleiskite ją tolygiai.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol masė sutvirtės ir paviršius gražiai apskrus. Išimkite indą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite nedelsiant, dar šiltą.

Plačiau skaitykite: „Pasaulio skoniai: šilauogių klafutis“

Suskleisti
Keksiukai su šilauogėmis
Receptas: Keksiukai su šilauogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 120.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėlynės: 100.00 g (kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis))
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. 

3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.  

4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.

5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.

6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.

7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai