Kavos gerbėjas ir jos ruošimo entuziastas Ethanas Rode, įvairiuose socialiniuose tinkluose turintis šimtus tūkstančių sekėjų bei žinomas kaip The coffee guy, savo „TikTok“ kanale pareiškė, jog daugelis žmonių nuvertina tirpią kavą ir tiesiog nežino, kaip ją teisingai paruošti.
Jis čia pat ir įvardijo pagrindinę klaidą ir pademonstravo, koks ruošimo būdas tinkamesnis. Trumpą jo vaizdo pamokėlę peržiūrėjo jau virš 1,2 mln. vartotojų.
Žinovas teigia, jog tirpi kava bus apkartusi, jei ją „sudeginsite“ pildami ant granulių verdantį vandenį. O būtent tai daugelis žmonių ir daro.
Teisingiau būtų ant tirpios kavos granulių puodelyje pilti labai nedaug šalto vandens, išmaišyti, kad granulės ištirptų, o tik tada pilti karštą vandenį.
The coffee guy dalinasi savo mėgstamu receptu, kuriam reikia tirpios kavos.
Plakta šalta kava su cinamonu
Į elektrinį plaktuvą ar kokteilių plakimo indą (šeikerį), kuriame ruošite kavą, berkite 1 šaukštelį tirpios kavos granulių ir 1 šaukštelį rudojo cukraus, užpilkite 2 šaukšteliais vandens, o tada gerai išmaišykite. Tuomet berkite ledo kubelių, žiupsnį cinamono ir labai gerai suplakite. Turite gauti šaltą gėrimą su putų sluoksneliu viršuje. Jei norite, jau suplakę įpilkite ir šiek tiek šalto pieno.
Ir dar vienas receptas:
Plakta šalta pieniška kava
Ingredientai (1 porcijai):
- 2 šaukštai tirpios kavos granulių;
- nuo 0,5 iki 2 šaukštų (priklausomai nuo norimo saldumo) cukraus;
- 2 šaukštai karšto vandens;
- šalto arba karšto pieno (priklausomai nuo to, kokį gėrimą gersite).
Gaminimas:
1. Kavos granules ir cukrų suberkite į vidutinio dydžio dubenį ar elektrinio plaktuvo indą, supilkite vandenį ir plakimo šluotele ar įjungę elektrinį plaktuvą plakite, kol gausite labai standžią, kreminę putą.
2. Į stiklinį indą gėrimui supilkite pieną, o ant viršaus šaukštu atsargiai išdėkite gautą kavos kremą. Jei gersite šaltą gėrimą, galite jį dar labiau atvėsinti ledo kubeliais. Viskas – galite fotografuoti, o tada ragauti!