Taip pat skaitykite: Maisto produktai, kurių žiemą pirkti nederėtų
- Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
- Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
- Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
- Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.
3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.
4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.
1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.
2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.
3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
- Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
- Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
- Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
- Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.
- Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
- Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
- Paruoškite faršo padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką, sutarkuokite morką. Pakepinkite viską keptuvėje, kol gražiai pagels.
- Sukrėskite į keptuvę faršą. Pagardinkite raudonėliais, bazilikais, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Nuolat pamaišydami apkepkite.
- Sukrėskite trintus pomidorus, pomidorų pastą, Vusterio padažą. Dar šiek tiek patroškinkite. Padažas turi būti gana tirštas.
- Paruoškite baltąjį padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Intensyviai maišydami pamažu suberkite miltus. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Tada iš lėto pilkite pieną taip pat intensyviai maišydami. Patroškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite muskatu, įberkite pagal skonį druskos.
- Lavašą supjaustykite pailgais lakštais (kad būtų kaip lazanijos lakštai), išklokite vienu sluoksniu kepimo indo dugną.
- Toliau lakštus su faršo, baltuoju padažu ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol lakštai baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apšlakstykite baltuoju padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
- Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
- Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
- Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
1. Vištienos gabaliukus maždaug 10-15 minučių apkepinkite aliejuje. Baigdama kepti pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išimkite iš keptuvės.
2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kuriame kepė vištiena, (jei reikia, įpilkite dar truputį aliejaus). Svogūnai turi būti permatomi, bet nesuskrusti. Baigdama kepti įberkite žagrenių, gerai išmaišykite.
(Žagrenis (Sumac) – tai džiovintos ir susmulkintos žagrenio uogos, maloniai rūgštaus skonio, tamsiai raudonos. Labai populiarus prieskonis arabų šalyse, dažniausiai naudojamas žuviai, vištienai, salotoms gardinti.)
3. Vieną lavašą palikite, kitą supjaustykite į 2-3 dalis. Į storasienį kepimo indą arba formą įtieskite nesupjaustytą lavašą, ant dugno įdėkite dar kelis gabaliukus lavašo, kad būtų 2-3 sluoksniai. Suberkite dalį svogūnų, ant jų - vištieną, ant viršaus – likusius svogūnus. Įdarą kruopščiai uždenkite lavašu(kad būtų tarsi sandarus vokas). viršų apšlakstykite aliejumi.
4. Šaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių. Galite patiekti su šviežiomis daržovėmis arba mėgstamomis daržovių salotomis.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Taip pat skaitykite: 11 požymių, kad jūsų gyvenime būtini pokyčiai