Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstate varškę ir kiaušinius? Turime jums pusryčių pasiūlymą

Varškė ir kiaušiniai – dažno mūsų pusryčiai. Tačiau ar esate bandę šiuos du produktus sujungti?
Varškės su razinomis omletas (asociatyvinė nuotr.)
Varškės su razinomis omletas (asociatyvinė nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Vienas žinomiausių tokių „junginių“ – varškėčiai, kuriuos galima virti, kepti. Taip pat daugelio vaikų mėgstamas varškės apkepas. Vis dėlto yra dar vienas puikus patiekalas, kuris jūsų šeimos pusryčius pavers išskirtiniais. Tai – varškės omletas.

Reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 100 ml pieno;
  • 1 v. š. varškės;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1 v. š. razinų;
  • 1 v. š. „ghi „sviesto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Cukraus pudros, uogų papuošimui.

Gaminame:

Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 minučių. Kol jos mirksta, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.

Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite. Tuomet įkaitinkite keptuvę, išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.

Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada su mentele atsargiai apverskite. Omletą mentele suplėšykite į mažus, nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite. Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.

Daugiau receptų, mėgstantiems varškę ir omletus:

Orkaitėje keptas omletas su špinatais
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((malti))
Kietasis sūris: 105.00 g ((pvz. „Džiugas“))
Špinatai: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. ((geltonoji))
Sviestas: 1.00 arbat. š. ((formai patepti))
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.

Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite – galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
Receptas: Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 3.00 puodelis (virtų šiltų)
Vanduo: 5.00 valg. š.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.50 valg. š.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkiai supjaustytų)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.

2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai
Receptas: Žalieji špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 120.00 g (atitirpintų)
Špinatai: 250.00 g (galite naudoti ir šaldytus, juos atitirpinkite)
Mėtos: 0.50 st.
Krapai: 1.00 sauja
Varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Chia sėklos: 50.00 g
Aliejus: 5.00 arbat. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Suberkite žirnelius į dubenį ir šiek tiek patrinkite šakute (tegul lieka pusiau nesutrinti).

2. Šviežius špinatus sudėkite į įkaitusią keptuvę ir palaukite, kol jie suglebs. Tada sudėkite juos į sietelį ir leiskite nuvarvėt kiek galima daugiau skysčio, gerai paspauskite, kad liktų kuo sausesni. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos tiesiog sudėkite į sietelį ir gerai nusausinkite.

3. Nusausintus špinatus paskleiskite ant popieriniu rankšluosčiu užtiesto darbastalio ir dar kartą gerai nusausinkite popieriumi, pašalindami kuo daugiau drėgmės. Nusausintus špinatus sukapokite peiliu ir sumaišykite su trintais žirneliais.

4. Į tą patį dubenį suberkite kapotus žalumynus, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, suberkite ispaninio šalavijo (chia) sėklas, pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite. Atidėkite į šalį maždaug 10 minučių, kad sėklos išbrinktų.

5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Šlapiomis rankomis iš masės suformuokite paplotėlius, dalimis kepkite juos iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Galite pašlakstyti citrinos sultimis, ir patiekite su tzatziki padažu arba grietine.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais