Jums reikės:
2 nedidelių cukinijų,
250 g maltos liesos mėsos,
200 g mocarelos,
2 didelių pomidorų,
svogūno,
šaukšto sviesto arba aliejaus,
2 šaukštų natūralaus pomidorų padažo,
pagal skonį druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos.
Kaip gaminti:
1. Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai, išskobkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, o minkštimą susmulkinkite.
2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Vieną pomidorą supjaustykite kubeliais, kitą – skiltelėmis.
4. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, sužerkite svogūnus ir kepinkite, kol gražiai parus ir gardžiai pakvips. Suberkite cukinijas ir nuolat maišydama kepinkite, iki jos suminkštės.
5. Ten pat sukrėskite faršą, berkite prieskonių ir vis pamaišydami kepkite apie 5 min., kol mėsa papilkės.
6. Į keptuvę sužerkite pomidorų kubelius, pilkite pomidorų padažo, pagal skonį berkite druskos ir pipirų ir pakepinkite dar apie 2 min.
7. Mocarelą supjaustykite gabalėliais.
8. Įdarykite cukinijų puseles. Ant mėsos įdaro dėkite po kelias pomidoro skilteles, išdėliokite mocarelos gabalėlius.
9. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min., kol suminkštės ir išsilydys sūris.