Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Mėsa ir obuoliai: 8 receptai, kur šis duetas maloniai nustebins

Daugeliui per šventes yra tekę ragauti kokio nors kepto paukščio, prikimšto ar apdėlioto obuoliais. Kiekvienas paliudys – šis derinys nuostabus. Tačiau nereikia nė didelės šventės ir viso paukščio, kad išbandytumėte mėsos ir populiariųjų vaisių derinį, štai 8 receptai pirmai pažinčiai.
Kepsnys su obuoliais
Kepsnys su obuoliais / Vida Press nuotr.
Guliašas su obuoliais
Receptas: Guliašas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinė)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Grietinė: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite keptuvėje vis įpildami daržovių sultinio.

2. Apkepinkite mėsą, sudėkite pjaustytus obuolius, supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir dar viską patroškinkite.

3. Pabaigoje sudėkite grietinę ir miltus ir dar keletą minučių patroškinkite, kol padažas sutirštės.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Receptas: Viščiukų kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.

6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

 

Suskleisti
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
Receptas: Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (malta (smulkinta),kepta, virta)
Razinos: 4.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 4.00 arbat. š.
Karis: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (salotiniai)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais
Receptas: Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - padažui)
Veršių kepenys: 4.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli - padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Vynas: 50.00 ml (balto - padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite 3 minutes.

2. Obuolius supjaustykite storais skrituliais, išpjaukite sėklalizdžius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Padėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.

3. Veršių kepenis 30 minučių mirkykite piene, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patiekite su svogūnų padažu ir apkeptais obuoliais. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus žalumynus, sūrį ir gerai išmaišykite.

2. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi apšlakstytą kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

 

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
Receptas: Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaulių kepenys:(maltos) 600.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (dideli - 1 svogūnas garnyrui)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai supjaustykite, iškepkite ir atvėsinkite. Kepenis sumaišykite su kepintais svogūnais, mirkytu ir nuspaustu batonu, kiaušiniu, miltais, pagardinkite pipirais bei druska. Iš paruoštos masės iškepkite nedidelius kotletus ir, kol apkepsite obuolius su svogūnais, laikykite šiltai.

2. Obuolius supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių. Svogūnus suraikykite griežinėliais, taip pat iškepkite. Svogūnų ir obuolių mišinį sudėkite ant kotletų ir tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis
Receptas: Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė)
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 20.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (žiedeliais supjautytas)
Šafranas: 1.00 arbat. š. (truputis)
Imbieras: 5.00 g (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir pusė šaukštelio obuoliams)
Kalendros: 50.00 g (pluoštelis surištų į ryšulėlį)
Razinos: 125.00 g
Medus: 3.00 valg. š.
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (kepintų)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais.

2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lėkštę.

3. Supilkite į keptuvę likusį aliejų, sumažinkite liepsną ir 5 minutes kepkite svogūnus - kol suminkštės. Įberkite šafraną, imbierą, cinamoną ir dar 1 min. pakepti.

4. Įpilkite 400 ml vandens, įberkite 1,5 arbat. š. druskos ir pagal skonį maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite, į keptuvę vėl sudėkite apkeptąją jautieną, įmeskite kalendras (nesmulkintas). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 val.

5. Suberkite razinas, įkrėskite 1 valg. š. medaus ir troškinkite dar 30 min., arba tol, kol mėsa bus minkšta.

6. Kol mėsa troškinsis, obuolius supjaustykite skiltelėmis ir išimkite sėklides (lupti nereikia).

7. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir 10 min. kepkite obuolius dažnai pavartydama. Apliekite likusiu medumi (jei kietas - pašildykite), pabarstykite cinamonu ir kepkite dar 5 minutes, kol obuoliai karamelizuosis ir suminkštės.

8. Mėsą sudėkite į serviravimo indą, užpilkite padažu iš puodo. Patiekite karštą, su obuolių skiltelėmis bei apibarstytą sezamo sėklomis.

Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Sumuštiniai su vištienos salotomis
Receptas: Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 400.00 g (keptos ar virtos)
Obuoliai: 2.00 vnt. (standūs vidutinio didumo)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos