Mėsos kukuliukai gurmanams: su riešutais, kaparėliais ir žolelėmis

Mėsos kukuliukai – greitai pagaminamas patiekalas, kuris kaskart gali būti vis kitoks. Skirtingi prieskoniai, priedai, padažai gali įprastam patiekalui suteikti visiškai kitą skonį. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi itin gurmanišku receptu.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g šviežios maltos kiaulienos,
  • ¾ puodelio pakepintų susmulkintų riešutų (geriausiai tinka migdolai),
  • ¼ puodelio smulkintų kaparėlių,
  • ¾ puodelio tarkuoto Permazano sūrio,
  • 2 vnt. čili pipirų,
  • 1 vnt. česnako,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 puodeliai smulkintų įvairių prieskoninių žolelių,
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių,
  • 1 vnt. kiaušinio,
  • 2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 puodelio pomidorų padažo,
  • 500 g šviežių daržovių,
  • 1 pak. mėgstamų makaronų.

Gaminimas:

Mikseriu susmulkinkite ir sumaišykite iki vientisos masės žoleles, sūrį, riešutus, čili, česnaką, įpilkite kelis šaukštus aliejaus.

Keptuvėje pakepinkite svogūną.

Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, kaparėliais, kepintu svogūnu. Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Pakepinkite mėsos kukulius keptuvėje, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite žolelių padažu, pomidorų padažu ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Patiekite su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamais makaronais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų