Metas išmokti kepti keksiukus: 5 svarbūs patarimai ir 15 receptų

Keksiukus mėgsta visi, o ypač jie vilioja vaikus. Kai mažieji atostogauja, o gal mokosi nuotoliniu būdu, pats metas jų iškepti. Paruošti keksiukų tešlą nėra sudėtinga, tad galbūt į pagalbą pasitelksite ir būsimus jaunuosius valgytojus. Pirmiausiai primename jums kelias svarbias taisykles, o žemiau dalinamės puikiais receptais, iš jų tikrai išsirinks kiekvienas!
Keksiukai
Keksiukai / Vida Press nuotr.

Patarimas Nr. 1: nepermaišykite tešos, nes keksiukai bus kieti

Tai viena dažniausių klaidų: stengiamės, kad neliktų sausų miltų tešloje, intensyviai maišome ir, rodos, viskas gerai, tešla išeina glotnutėlė, tačiau iškepę keksiukai, kieti ir sausi. O juk geri keksiukai turi būti visai kitokie – lengvi, purūs, drėgni.

Paaiškinimas paprastas: kai pernelyg ilgai ir intensyviai maišome, susproginėja visi oro burbuliukai tešloje. Ką daryti? Daugelyje receptų sakoma: gaminant tešlą keksiukams, pirmiausia atskirai sumaišomi drėgnieji ingredientai (kiaušiniai ir cukrus, riebalai ir/ar jogurtas ar pan.) ir sausieji ingredientai (įvairių rūšių miltai, kildinančios medžiagos, sėklos ir/ar riešutai ir pan.), o tada vieni su kitais sumaišomi atsargiai ir tai daroma tik tol, kol sausieji susijungia su drėgnaisiais.

Vida Press nuotr./Cukinijų keksiukai
Vida Press nuotr./Cukinijų keksiukai

Patarimas Nr. 2: Patepkite riebalais keksiukų formeles, antraip kepinuko bus neįmanoma gražiai išimti, jis plyš

Jei naudojate keksiukų formą ir nedėliojate specialių popierinių krepšelių, kiekvieną duobutę patepkite sviestu arba išpurkškite purškiamu aliejumi. Kartais keksiukai sugeba prilipti ir prie specialių popierėlių, kepinių specialistai ir specialistės šiuo klausimu nesutaria – ar verta patepti riebalais ir šių popierėlių vidų, ar vis dėlto gerai paruošta keksiukų tešla turėtų užtikrinti, jog „rūbą“ nuo kepinio lengvai atlipinsite.

Patarimas Nr. 3: Neprikraukite į formeles pernelyg daug tešlos

Jei tešlos į kiekvieną formelę dėsite pernelyg daug, ji gali „išlipti“ ir rezultatas – gal ir valgomas, bet akies nedžiuginantis kūrinys. Taigi, visada užpildykite apie 3/4 keksiuko formelės, nes tešla kils.

Vida Press nuotr./Keksiukai
Vida Press nuotr./Keksiukai

Patarimas Nr. 4: Sekite kepimo laiką, kad keksiukai pilnai iškeptų tačiau neperkeptų

Neiškepę keksiukai centre bus lipnūs ir vis dar tešliniai, o perkepti – sausi. Kaip rasti tą aukso vidurį? Kiekviena orkaitė skirtinga, todėl, žinoma, vadovaukitės receptu ir jame rekomenduojamu kepimo laiku. Tačiau likus maždaug 2–3 min. iki kepimo pabaigos, patikrinkite vieną keksiuką smeigdami medinį pagaliuką į jo centrą – jei ištrauksite jį sausą, keksiukai iškepę, jei jis apsivėlęs tešla, drėgnas, verta dar šiek tiek pakepti.

Patarimas Nr. 5: Nevėsinkite keksiukų neišėmę iš kepimo formos

Išėmus keksiukus iš orkaitės, formoje jie gali pabūti daugiausia 2–3 min., o tada laikas juos išimti ir, idealu, baigti vėsinti ant specialių grotelių kepiniams. Jei paliksite formoje, jie pernelyg ilgai bus šilumoje ir rizikuos išsausėti, be to, dėl besikaupiančios drėgmės ims šlapti keksiuką gaubiantis popierėlis, o tai irgi ne itin patrauklu.

O dabar metas rinktis receptą!

Saldžiarūgščiai varškės keksiukai
Receptas: Saldžiarūgščiai varškės keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 78
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 180.00 g (kreminė)
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 80.00 ml (liesesnė)
Spanguolės: 50.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.

2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.

5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

Suskleisti
Kefyriniai keksiukai
Receptas: Kefyriniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Manai: 1.00 st.
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro.

2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi.

3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį. Gerai išsukite.

4. Galiausiai įmaišykite lydytą atvėsintą sviestą.

5. Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais ir sukrėskite į specialias formeles. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Suskleisti
Keksiukai su „Nutella“
Receptas: Keksiukai su „Nutella“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Šokoladinis kremas „Nutella“ 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 g (natūralus jogurtas arba kefyras)
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 180.00 g
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.

2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.

3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir įsijokite į šlapią masę. Išmaišykite. Dėkite sijonėlius į kepimo formą, tešlą – į popieriukus ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.

5. Puoškite pasitelkę vaizduotę :)

Labai greita, paprasta ir skanu, verta pabandyti.

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Julija Semaško

Suskleisti
Keksiukai su riešutais
Receptas: Keksiukai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 33
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 15.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 50.00 g (kapotų)
Pienas: 80.00 ml
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

3. Dvylika popierinių (galima kepti ir metalinėse arba silikoninėse) keksiukų formelių sudėkite į skardą ir iki pusės pripildykite tešlos. Apibarstykite likusiais riešutais.

4. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Prieš patiekiant popierines formeles nuo keksiukų galite nuimti ir sudėti juos į naujas – bus patogiau valgyti.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėle
Receptas: Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 g (1/2 arbat.š.)
Druska: 2.00 g (1/2 arbat. š.)
Bananai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Kava: 40.00 ml (paruošta aptepimui)
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros - kavos kremui)
Miltelinis cukrus: 235.00 g (kavos kremui)
Tirpi kava: kavos kremui 2.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 valg. š. (verdantis - kavos kremui)
Vanilė: 1.00 valg. š. (ekstraktas - kavos kremui/nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, rudąjį cukrų, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakite.

4. Į paruoštą plakinį per du kartus suberkite miltų mišinį. Įmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite tešlos, nebijokite, jei matysite, kad joje dar yra likusių šiek tiek tešlos gumulėlių. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.

5. Paruoštą tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles, užpildant tris ketvirčius formelių tūrio.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

7. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir kelias minutes leiskite atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite iš kepimo indo ir išdėliokite ant grotelių. Dar šiltus keksiukus aptepkite paruošta kava, stengdamiesi, kad keksiukai sugertų kuo daugiau kavos. Atvėsinkite.

8. Pasiruoškite kremą keksiukų dekoravimui. Tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite. Dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą. Palaipsniui, nenustodami plakti, pilkite kavą į sviestą. Plakite porą minučių, kol gausite purią masę. Sumažinkite plaktuvo greitį ir palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Berkite ją po kelis šaukštus, vis lėtai išplakdami masę iki vientisos konsistencijos. Masė turi būti pakankamai tvirta, laikyti formą – pakabinus šaukštą masės ir jį apvertus, masė neturi iš karto nukristi atgal į dubenį. Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite daugiau cukraus pudros – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją. Supilkite vanilės ektraktą, jei jį naudojate, ir dar kartą gerai išplakite. 

9. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su specialiu žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, apibarstykite keksiukus norimais pabarstukais, smulkintu šokoladu ar perliniu cukrumi.

Plačiau skaitykite: Savaitgalio desertui – gardūs bananiniai keksiukai

 

 

Suskleisti
Minkšti keksiukai
Receptas: Minkšti keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 43
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 280.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Aliejus: 50.00 ml (vynuogių kauliukų)
Sultys: 80.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite. 
  2. Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę  ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
  3. Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Suskleisti
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Suskleisti
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 300.00 g (virtų - keksiukams)
Sviestas: 205.00 g (125 - minkšto - keksiukams ir 80 - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 - keksiukams ir 1 - papuošimui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli arba 4 maži - keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Miltai: 210.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Kakava: 75.00 g (75 - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (keksiukams)
Pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Suskleisti
Keksiukai su pistacijomis
Receptas: Keksiukai su pistacijomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Miltai: 470.00 g (pakelio AB „Kauno Grūdai“ miltinio mišinio vaniliniam keksui)
Aliejus: 185.00 ml (pistacijų)
Jogurtas: 225.00 ml (skysto jogurto su žemuogėmis, agrastais arba abrikosais)
Pistacijos: 300.00 g (dekoravimui)
Kaip gaminti
  1. Keksiukų tešla labai greitai paruošiama: į miltinį mišinį tereikia įpilti 185 ml pistacijų aliejaus ir 225 ml skysto jogurto su priedais (pasirinktinai), tada viską gerai išmaišyti.
  2. Įjunkite orkaitę, ji turi įkaisti iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius.
  4. Dėkite po šaukštą tešlos į kiekvieną sijonėlį, ant viršaus galite užbarstyti nesmulkintų pistacijų, tada kepimo formą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min., kol keksiukai gražiai pakils ir sutvirtės.
Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 116
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Bananų ir cukinijų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt. (sutrinti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (sutarkuota)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (+ dar 1 šaukštas)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.

2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.

4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.

5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.

6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!

Suskleisti
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais
Receptas: Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 50.00 g (ir dar 1 šaukštas viršui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (nulupti, be sėklų ir supjaustyti kubeliais, labiau tinka tvirti ir rūgštesni; dar kelias riekeles pasilikite viršui)
Rudasis cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Apelsinų sultys: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustų)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 šaukštelis tešlai ir 0,5 viršui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 0.25 arbat. š.
Miltai: 180.00 g
Pienas: 160.00 ml
Druska: 0.25 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiomis popierinėmis formelėmis.

2. Į nedidelį puodą dėkite šaukštą sviesto, berkite baltąjį cukrų ir obuolių kubelius, pilkite apelsinų sultis. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės, tačiau nesuvirs. Atidėkite.

3. Dideliame dubenyje išsukite likusį išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą.

4. Kitame sausame dubenyje sumaišykite miltus, tešlai skirtus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Po truputį berkite sausuosius ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę, vis įpilkite šiek tiek pieno ir neskubėdami maišykite. Turite supilti visą miltų mišinį ir pieną bei gauti gana tirštą tešlą. Galiausiai suberkite patroškintus obuolius ir dar sykį lengvai išmaišykite, kad obuoliai pasiskirstytų tešloje. Stenkitės nepermaišyti!

 

5. Nedideliame indelyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir cinamoną.

6. Krėskite tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4. Ant kiekvieno būsimo keksiuko viršaus dėkite po porą obuolio riekelių (šį žingsnį galite ir praleisti), o tada gausiai pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.

7. Kepkite apie 20 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepate didelius keksiukus, gali prireikti kelių minučių daugiau.

Suskleisti
Imbieriniai keksiukai
Receptas: MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Gvazdikėliai: 0.25 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 100.00 ml (kokybiško, tačiau kuo neutralesnio skonio ir kvapo)
Pienas: 100.00 ml
Medus: 7.00 valg. š. (skysto)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Paruoškite klasikinio dydžio keksiukų kepimo formą – įklokite specialius popierinius dėkliukus ir švelniai patepkite aliejumi (patogiausia naudoti purškiamą).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.

3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, vanilės akstraktą, aliejų, medų ir pieną.

4. Suberkite sausųjų ingredientų mišinį į drėgnuosius ingredientus ir išmaišykite mentele. Svarbu, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau jokiu būdu nepermaišykite, antraip keksiukai bus kieti.

5. Gauta tešla užpildykite formeles, stenkitės, kad masė užimtų apie 2/3 kiekvieno įdubimo. Kepkite apie 30 min., kol keksiukai bus parudę, iškilę, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Kiek pravėsusius keksiukus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Suskleisti
Avižinių dribsnių keksiukai
Receptas: Avižinių dribsnių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g (ir glajui 150 g miltelinio cukraus)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st. (uogienės)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (Glajui)
Kaip gaminti

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius).

2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje 25 min.

3. Glajui cukraus pudrą išsukite su likeriu. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po puselę riešuto, užpilkite glajumi ir palikite sustingti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis