Ingredientai:
- 2 nedidelės arba 1 vidutinė cukinija (iš viso apie 500 g);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 didelis kiaušinis;
- ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Stambia („burokine“) tarka sutarkuokite cukiniją, tarkius sudėkite į plieninį sietą, apibarstykite druską ir palikite 15 min. Praėjus šiam laikui tarkius kuo geriau nuspauskite, kad liktų kuo mažiau sulčių.
2. Dubenyje suplakite kiaušinį, tuomet berkite į jį cukinijos tarkius, svogūnus bei miltus, taip pat galite įberti ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus labai gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir dėdami šaukštu ar pirmiausiai suformavę nedidelius paplotėlius tiesiog rankomis, kepkite blynus. Stenkitės, kad jie nebūtų per stori – svarbu, kad jie spėtų iškepti, kol paviršius nepradėjo degti. Kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią rusvą spalvą. Dėkite į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Tiekite dar šiltus su mėgstamu padažu ar tiesiog grūdėta varške, paskaninta krapais. Kelis tinkančių padažų receptus rasite žemiau:
Ingredientai
Druska:
1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai:
1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
- Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai).
- Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite. Skaniausias dzadziki atvėsintas šaldytuve.
Galite valgyti jį vieną. Taip pat patiekti su įvairios rūšies balta duona, bandelėmis, skrebučiais, virtomis ar keptomis bulvėmis, salotomis. Netgi mėsos patiekalais.
Suskleisti
Ingredientai
Citrinos:
1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Druska:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bazilikai:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti
Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.
Suskleisti
Ingredientai
Druska:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską, į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.
Suskleisti
Ingredientai
Varškė:
4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Kaip gaminti
Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.
Suskleisti
DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA