Ingredientai:
- 100 g pistacijų, nesūdytų ir nekepintų;
- 100 migdolų be odelių;
- 100 g lazdynų riešutų;
- 100 g minkštų figų, stambiai supjaustytų;
- 150 g cukruotų apelsinų žievelių;
- 100 g miltų;
- 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnelis muskato riešuto;
- žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
- 200 g skysto medaus;
- 75 g cukraus;
- 1–2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- gabaliukas sviesto, kepimo formai ištepti.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Maždaug 20 cm skersmens apvalią kepimo formą nuimamais kraštais ištepkite sviestu.
2. Ant plačios kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, berkite pistacijas, migdolus ir lazdyno riešutus bei pakepinkite orkaitėje 7–10 min. – tik kol vos vos parus ir pakvips. Atidžiai stebėkite, kad nesudegtų! Atvėsusius padalinkite pusiau, pusę sukapokite smulkiai, o kitą dalį – stambiai. Suberkite į didelį dubenį.
3. Šalia riešutų berkite ir susmulkintas figas, apelsino žieveles, kakavos miltelius, miltus, prieskonius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
4. Į nedidelį prikaistuvį supilkite medų ir suberkite cukrų. Užkaiskite ir pakaitinkite kelias minutes. Tada lašelį sirupo įlašinkite į stiklinę šalto vandens, išgriebkite ir suspauskite tarp pirštų – lašelis turi priminti minkštą rutuliuką. Šį sirupą supilkite į dubenį su kitais ingredientais ir labai labai gerai išmaišykite.
5. Gautą masę sukrėskite į paruoštą kepimo skardą, gerai išlyginkite mentele ar šaukštu ir dėkite kepti. Kepkite 30 minučių.
6. Ištraukite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo skardoje. Pabarstykite viršų cukraus pudra, supjaustykite gabaliukais ir galite tiekti.