Jums reikės:
3 kg šviežių agurkų,
ryšulio šviežių krapų.
Marinatui:
1 l vandens,
130 g druskos,
250 g cukraus,
4 šaukštų acto,
citrinos.
Kaip gaminti:
1. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu.
2. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite vidutinio stambumo griežinėliais ir sumaišykite su smulkintais šviežiais krapais.
3. Puode užvirinkite vandenį, sumeskite citrinos griežinėlius, suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol birūs produktai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, supilkite actą.
4. Atvėsusį marinatą supilkite ant agurkų ir parai pastatykite daržoves šaltoje vietoje.
5. Sudėkite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.