Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meyer Maistas“ receptas: kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Tikriausiai vos ne kiekvienas, gaminantis maistą, turi savo mėgiamą arba net „firminį“ kibinų receptą. Mūsų šeimoje kibinus gamina Dianos mama Anželika. Šių kibinų tešla – tiesiog tirpsta burnoje, yra trapi ir labai skani. Tiesa, mama juos gamindama tešlos nekočioja, o formuoja blynelius rankomis, mat tešla būna skalsi, minkšta, nelimpanti ir yra labai lengvai formuojama. Pagal savo konsistenciją, tešla išeina panaši į trupininio pyrago (tik, žinoma, nėra saldi).
Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Iš recepte nurodyto ingredientų kiekio pasigaminsite 16–20 kibinukų (priklausomai nuo blynelio dydžio). Šiuos kibinus galima daryti ir su mėsos įdaru (labai mėgstame su kalakutienos faršu, o su riebia kapota mėsa – ne), tačiau šįkart pasidalysime kibinų su labai skaniu varškės ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru receptu, jie akimirksniu dingsta nuo pietų stalo.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

„Firminiai“ mamos kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
(pasiruošimas – 45 min., gaminimas – 20 min.)

Ingredientai:

tešlai:

  • 600 g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g kambario temperatūros, minkšto sviesto;
  • 300 g grietinės;
  • 1 kiaušinio plakinio (viršui aptepti).

įdarui:

  • 500 g varškės;
  • 5 valg. šaukšt. saulėje džiovintų pomidorų (smulkiai pjaustytų);
  • 2,5 valg. šaukšt. grietinės;
  • druskos (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Į dubenį suberkite miltus su žiupsniu druskos ir sudėkite minkštą, gabaliukais sugnaibytą sviestą. Viską kartu gerai išmaigykite trupindami tarp rankų pirštų, kol miltai ir sviestas taps smulkiai birūs, be didesnių sviesto gabalėlių.

2. Viduryje mišinio padarykite duobutę, į ją sudėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą tol, kol visiškai neliks miltų. Padėkite tešlą 30 min. į šaldiklį arba valandai į šaldytuvą.

3. Per tą laiką pasidarykite įdarą: varškę sumaišykite su grietine ir smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais ir viską išmaišykite su žiupsniu druskos.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C laipsnių temperatūros.

5. Išimkite tešlą iš šaldiklio ar šaldytuvo, gnybkite po gabalėlį ir rankomis suformuokite blynelį, į jo vidurį dėkite po gerą šaukštą įdaro (priklausomai nuo kibinų blynelio dydžio), perlenkite pusiau ir išorinį kraštą pradžiai suspauskite ir paskui gražiai užraitykite.

6. Kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę 20–30 min., kol gražiai paruduos.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: „Facebook“ ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais