Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Meyer maistas“ receptas: lengvesnis ir greitesnis tiramisu be kiaušinių

Iš italų kalbos išvertus pavadinimą „tiramisu“, tai reikštų „paimk/pakylėk mane“. Dėl savo sodrios sudėties (termiškai neapdoroti kiaušinių tryniai su cukrumi) bei kofeino iš „espresso“ kavos šis desertas palieka mažai abejingų.
Palengvintas tiramisu
Palengvintas tiramisu / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Klasikiniame tiramisu yra tikrai daaaaaug kalorijų – riebi grietinė, mascarponės sūris, o kur dar kiaušinių tryniai su cukrumi, kuriuos vartoja ne visi… Todėl, su visa pagarba tradiciniam tiramisu (kurį, beje, mes dievinam), siūlome „mažiau nuodėmingą“, bet taip pat be galo skanų ir daug lengviau paruošiamą tiramisu be kiaušinių variantą.

Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc.. Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15minučių!

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 8-10 vnt sausainių „damų piršteliai“ (angl. ladyfingers);
  • 0,5 puodelio stiprios juodos kavos be nuosėdų;
  • 1 valg. šaukšt. kavos likerio (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt. cukraus);
  • 200 g kreminio sūrio (mes naudojome „Philadelphia“), kambario temperatūros;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės;
  • 45 ml espresso kavos;
  • 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių, apibarstymui;
  • juodojo šokolado drožlių, papuošimui.

Gaminimas:

1. Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu. Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).

2. Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.

3. Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais. Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).

4. Galiausiai apibarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite valandai į šaldytuvą, kad ingredientai sumirktų ir desertas subręstų.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Palengvintas tiramisu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Palengvintas tiramisu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio albumo nuotr./Bernardas Meyeris su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Bernardas Meyeris su šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas