Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meyer Maistas“ receptas: tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis

Tortilijos suktinukai su vištiena, pievagrybiais ir šviežiom daržovėm – tai gaivus, sotus ir greitai paruošiamas patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas ir grilio sezonui atidaryti, jei vištieną ir pievagrybius nutartumėte kepti ant jo (taip būtų dar skaniau!)
Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis
Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Įdarui, žinoma, galima naudoti ir bet kokius kitus mėgiamus ingredientus – šviežius špinatus, sultenę, plėšytą kiaulieną, jautienos didkepsnio juosteles, avokado gvakamolę, humusą ar dzadzikio (tzatziki) padažą pagrindui. Labai skanu ir su ant grilio keptom cukinijom, paprikom ar baklažanais. Taigi, improvizuokite kaip tik norisi ir ką turite po ranka.

Ingredientai (2 asm.):
(pasiruošimas – 10 min., gaminimas – 10 min.)

  • 2 tortilijos lakštai;
  • 100 g juostelėmis pjaustytos vištienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos;
  • 5–6 pievagrybiai;
  • 5–6 pomidoriukai;
  • 30 g fetos sūrio;
  • keli salotos lapai;
  • šviežių svogūno laiškų ar kitų žalumynų;
  • konservuotų Chalapos paprikų (jelapeno pipirų) (pasirinktinai, pagal skonį);
  • 1 šaukšto lydyto ghee sviesto (kepimui);
  • 2 šaukštai graikiško jogurto;
  • 2 šaukštai salsos padažo (pasirinktinai).

prieskoniai vištienai (jei gaminsite patys, jei ne – galite keisti bet kokiu meksikietiškų prieskonių mišiniu):

  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos saldžiosios paprikos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltų kmynų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. česnakinės druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos aitriosios papkrikos;
  • 1 valg. šaukšt alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.

3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.

4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.

5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: „Facebook“ ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais