Mieli storuliai mielinukai: kaip iškepti šiuos blynus tobulai

Su mieliniais blynais yra toks dalykas – dažniausiai žmonės juos arba dievina, arba net nėra ragavę! Abiem atvejais peršasi viena išvada – reikia, tiesiog būtina jų išsikepti bent per Užgavėnes! Tik nepamirškite kelių svarbių niuansų: mielinių blynų tešla savo konsistencija turi priminti riebią grietinę, jie dailiausiai iškepa storadugnėje ketaus keptuvėje.
Mieliniai blynai
Mieliniai blynai / Shutterstock nuotr.

Jei norite išties tobulų – juos kepti patartina su šviežiomis mielėmis: užtruksite ilgiau, tačiau tokie blynai daug skanesni nei kepti su sausomis mielėmis. 300 g miltų jums prireiks apie 20–25 g mielių. Tešlą su mielėmis reikia kildinti apie valandą, tačiau blynai būna to verti – išmyluoti ir išlaukti jie kaip tikri karaliai nugula į lėkštę, tačiau joje niekada ilgai neužsibūna – viens du ir nebėr!

Mieliniams blynams reikės:

  • 30 g šviežių arba 8–9 g sausų mielių,
  • 3 valg. š. cukraus,
  • 500 ml pieno,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 saujos razinų,
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 st. miltų (arba pagal poreikį, kad tešla taptų grietinės tirštumo).

Gaminimas:

1. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius, likusį cukrų ir viską išmaišykite. Maišydami įberkite vandenyje išbrinkytas razinas.

2. Galiausiai įberkite tiek miltų, kad tešla taptų grietinės tirštumo.

3. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.

4. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje.

5. Tiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų