Milita Daikerytė atskleidžia, koks yra jos tobulų pusryčių receptas: svarbiausiam dienos maistui sostinėje turi ypatingą vietą

Kai kasdienybė pilna daug įvairiausių darbų, kiekviena gyvenimo minutė – suskaičiuota, ir laiko maistui gamintis dažniausiai nelieka, valgyti namuose tampa tikra prabanga. Taip teigia verslininkė, dainininkė, grožio salonų „StudioM by Milita“ ir „Studio M Urban“ savininkė Milita Daikerytė. Todėl nuomonės formuotoja vėlyviesiems pusryčiams ar pietums mėgsta rinktis Vilniaus restoranus bei kavines. O jos mylimiausi įsikūrę ten, kur ir žinomos moters grožio salonas, – sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“. Kur užsukti čia pašnekovė mėgsta labiausiai, kokių maisto taisyklių laikosi ir kaip atrodo tobulų pusryčių receptas? Apie tai pasakoja M.Daikerytė.
Milita Daikerytė atskleidžia, koks yra jos tobulų pusryčių receptas: svarbiausiam dienos maistui sostinėje turi ypatingą vietą
Milita Daikerytė atskleidžia, koks yra jos tobulų pusryčių receptas: svarbiausiam dienos maistui sostinėje turi ypatingą vietą / „Ogmios miesto“ nuotr.

Įvardija taisykles

Įprasta M.Daikerytės diena sustyguota iki smulkmenų. Jos rytas prasideda sporto treniruote, o vėliau žinomą verslininkę lydi daugybės darbų ir veiklų rutina. Todėl pašnekovė sako – valgyti namuose yra tikra prabanga.

„Ogmios miesto“ nuotr. /Milita Daikerytė pusryčiauja„Vaflių namų“ restorane
„Ogmios miesto“ nuotr. /Milita Daikerytė pusryčiauja„Vaflių namų“ restorane

„Labai dažnai mano pirmasis dienos valgymas persikelia į miestą. Savo rytus įprastai pradedu nuo sporto ir valgau tik po jo. Nors tuomet maistas labiau primena pietus, mano mėgstamiausi – pusryčių patiekalai. Todėl ir šį valgymą vis dar vadinu pusryčiais“, – pasakoja ji.

„Ogmios miesto“ nuotr. /Milita Daikerytė „Ogmios mieste“
„Ogmios miesto“ nuotr. /Milita Daikerytė „Ogmios mieste“

„Kadangi labai vertinu savo laiką, – tęsia M.Daikerytė, – dažnai apskaičiuoju, kiek man užtruks maisto ruošimas. Ir suprantu, kad nespėsiu. Todėl galų gale nusprendžiu šį laiką dirbti, o valgyti – mieste. Tačiau net ir nevalgydama namuose, turiu mitybos taisykles. Viena dalis jų – kasdienis, sveikesnis režimas, kurio stengiuosi laikytis reguliariai. O kitas mano maistas skirtas labiau savęs palepinimui. Tai – įvairiausi kepiniai, blynai, bandelės ir visi kiti saldėsiai“.

Atskleidžia favoritus

Vieta, kuri tobulai suderina ir sveiką mitybos režimą, ir mažas gastronomines nuodėmes, anot nuomonės formuotojos, yra „Ogmios miestas“. Čia, jos teigimu, galima rasti daug skirtingų kavinių bei restoranų, puikiai atliepiančių abu šiuos poreikius.

„Boka kepyklos“ nuotr./„Boka kepyklos“ cruffin bandelė
„Boka kepyklos“ nuotr./„Boka kepyklos“ cruffin bandelė

Esu tikra smaližė ir kepinių mėgėja, todėl skaniems pusryčiams dažnai renkuosi „Vaflių namus“, garsėjančius savo gardžiais vafliais. Be to, čia yra ir opcijų be gliuteno, taigi restoraną aplankius sąžinė graužia mažiau. Kartais saldumynais pasilepinu ir „Druska Miltai Vanduo“ bei „Boka“ kepyklėlėse. O kartais, prisipažinsiu, kaip ir daugelis, turiu savo „cheat days“, kurioms renkuosi čia esantį labai gerą kinų maisto restoraną „9 Drakonai“, – šypsosi M.Daikerytė.

„Vaflių namų“ nuotr./„Vaflių namų“ varškėtukai
„Vaflių namų“ nuotr./„Vaflių namų“ varškėtukai

„Vaflių namų“ varškėtukai

Paklausta, kokios sveiko maisto vietos „Ogmios mieste“ jai patinka labiausiai, pašnekovė vardija savo favoritus. „Labai dažnai lankausi „Holigans“ ir „Bučeris“. Šios vietos – mano mėgstamiausios „Ogmios mieste“. „Holigans“ patinka todėl, kad čia galiu gauti visaverčio, labai kokybiško ir sveikesnio maisto. O „Bučeris“ vietą mano širdyje atrado savo nuostabaus skonio kepsniais“, – sako žinoma moteris.

„Vaflių namų“ nuotr./Milita Daikerytė restorane „Vaflių namai“
„Vaflių namų“ nuotr./Milita Daikerytė restorane „Vaflių namai“

Dalinasi receptu

Užsiminusi, kad jai labai svarbus yra efektyvus laiko planavimas, nuomonės formuotoja tikina – „Ogmios miestas“ suderina ir šį poreikį. Anot M.Daikerytės, vienu apsilankymu čia pašnekovė gali atlikti daug skirtingų užduočių.

„Kadangi „Ogmios mieste“ esu įkūrusi savo saloną „Studio M Urban“ ir dažnai užsuku aplankyti jo komandos, labai pasisekė, kad šiame prekybos ir laisvalaikio centre yra ir puikių vietų pavalgyti. Taip galiu derinti darbą, apsipirkimą, pusryčius, pietus ar kavos pertraukėlę. Tačiau ne tik patogumas lemia mano pasirinkimą. Maistui esu išranki ir turiu savitą skonį, o „Ogmios mieste“ restoranų yra daug, įvairių bei atitinkančių visus lūkesčius“, – pažymi ji.

Todėl, M.Daikerytės teigimu, ši vieta išpildo ir nuomonės formuotojos tobulų savaitgalio pusryčių scenarijų. Pašnekovė dalinasi, koks jis.

„Tobuli mano savaitgalio pusryčiai neatsiejami nuo jaukios aplinkos, kurioje galiu lėtai mėgautis maistu, atmosfera ir gera kompanija. Tai laikas, kai neskubu. Tiesiog – mėgaujuosi akimirka. Savo ruožtu kasdienybėje man svarbiausias yra kokybiškas ir subalansuotas maistas. Jis suteikia energijos, užtikrina gerą savijautą bei leidžia nuversti kalnus“, – apie maisto svarbą kalba M.Daikerytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas