Reikės:
- 1 smulkiau supjaustytos vištos,
- turimų daržovių (svogūnų, bulvių, morkų, cukinijos, pomidorų, saldžios paprikos, moliūgo), 2 kg.
- riebios grietinėlės, 100 ml.
- 1 kubelio vištienos sultinio,
- šaukšto druskos,
- prieskonių (lauro lapų, česnakinių pipirų, kalendros, bazilikų),
- pusės citrinos,
- žalumynų ( krapų, petražolių).
- aliejaus skardai patepti.
Gaminimas:
Išmirkytą vištieną sumaišyti su puse šaukšto druskos ir su prieskoniais, šlakeliu citrinos sulčių. Palikti pasimarinuoti bent pusvalandžiui, bet galima pasiruošti ir iš vakaro.
Visas daržoves nulupti ir supjaustyti gana stambokais gabalais.
Daržoves sumaišyti su likusia druska ir smulkintais žalumynais ir suberti į skardą.
Ant viršaus išdėlioti mėsą.
Nedideliame kiekyje vandens ištirpinti sultinį, sumaišyti su grietinėle ir apšlakstyti kepinį.
Dėti į įkaitintą orkaitę, uždengus kepimo popieriumi, kepti apie 50 min.
Po to nudengti ir kepti dar apie 20 min, kol mėsa bus minkšta.
Nesudėtinga, o skanu!
Mindaugas
Dėkojame Mindaugui už receptą ir kviečiame pasidalinti savo receptais! laimėtojų laukia puikūs prizai – „Piemenėlio Excellence“ lėto virimo gaminiai – 2 vnt. pasirinktinai norimos rūšies.