Ingredientai:
- 1,5 st. greito paruošimo avižnių dribsnių;
- 1,5 st. miltų;
- didelis žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis tarkuoto muskato;
- 120 g sviesto, kambario temperatūros;
- 0,5 st. cukraus;
- 1 didelis kiaušinis;
- 2 gerai sunokę bananai, sutrinti šakute;
- 0,5 stiklinės graikiškų arba pekano riešutų, stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną, muskatą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų, muškite kiaušinį ir darsyk išsukite, kad gautumėt vientisą masę. Į ją sudėkite ir trintus bananus, išmaišykite.
3. Į šlapiąjį mišinį per kelis kartus suberkite miltų mišinį ir avižinius dribsnius, taip pat riešutus. Viskas turi tolygiai pasiskirstyti, nelikti sausų ingredientų. Gautą masę dubenyje pridenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo poieriumi.
5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, kabinkite jos maždaug po šaukštą ir dėliokite ant skardos palikdami nemažus tarpus. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min., kol bus gražios auksinės spalvos.
6. Atvėsinkite, o tada skanaukite su arbata, kava ar pienu.