Šįkart Ieva juos paturbino grietininiu pertepimu, kuris keksiukams suteikė puošnumo ir šventiškumo. Ir gero skonio, žinoma. Manome, kad tokie šauniai tiktų ir ant šventinio stalo!
Ar gaminsit?
Šventiniams keksiukams reikės:
- 120 g kukurūzų miltų,
- 100 g migdolų miltų,
- 120 g nerafinuoto rudojo cukraus,
- 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 kiaušinio,
- 80 g DVARO sviesto,
- 240 g DVARO pieno,
- 100 g šaldytų mėlynių.
Glaistui:
- 100 g DVARO sviesto,
- 150 g cukraus pudros,
- 100 g DVARO grietinės,
- 4 v.š. kukurūzų krakmolo (naudojau dėl sumažinto cukraus kiekio),
- 1/4 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Nedideliame inde sumaišau visus sausus ingredientus. Kitame didesniame inde sumaišau tirpintą sviestą, pieną ir kiaušinį. Į šlapią masę po truputį įmaišau sausą. Įmaišau uogas. Tešlą paskirstau aliejumi pateptose keksiukų formelėse ir kepu orkaitėje ~25min su vėjelio funkcija. Iškepusiems keksiukams leidžiu atvėsti.
Gaminant glaistą, geriausia būtų su elektriniu mikseriu bent porą minučių išplakti sviestą, įmaišyti cukrų, grietinę, kukurūzų krakmolą ir citriną. Kadangi aš tokio daikto neturiu, tad visus ingredientus sudėjau į maisto smulkintuvą, išplakiau iki vientisos koncistencijos, palaikiau bent 10 min šaldytuve ir tepiau ant keksiukų.
Skanių švenčių!