Ingredientai:
- 5–6 bulvės;
- 600 g varškės;
- 7–8 valg. šaukšt. miltų;
- 3 valg. šaukšt. krakmolo;
- 3 dideli kiaušiniai;
- 3 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
- didelis žiupsnis druskos;
- aliejaus, kepimui;
- grietinės, patiekimui.
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite.
2. Sudėkite atvėsusias grūstas bulves į dubenį, čia pat dėkite ir varškę, sviestą, muškite kiaušinius, berkite druską. Viską gerai šakute pertrinkite ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltų ir krakmolo mišinį ir suminkykite tešlą. Neminkykite ilgai, tik tol, kol viskas sulips ir neliks sausų ingredientų.
3. Iš tešlos suformuokite nedidelius (maždaug 2 cm skersmens) rutuliukus. Nedideliame puode iki vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po kelis rutuliukus ir pavartydami kepkite kelias minutes, kol išorė gražiai apskrus. Išimkite iš puodo kiaurasamčiu ir dėkite ant plačios lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais.
4. Tiekite kukulius su grietine ar kitu mėgstamu padažu.