Ji priduria, kad maltinukus skanu valgyti su bulvių koše – ją suplakė mikseriu, tad ji tapo švelni, lengva lyg debesėlis.
Maltinukams reikės:
- 500 g maltos vištienos,
- 1 nedidelės cukinijos,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- 1 rutuliuko mocarelos sūrio,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui:
- 250 ml vištienos sultinio,
- 100 ml pieno,
- 1 šaukštelio bulvių krakmolo,
- nedidelio ryšulėlio krapų.
Kaip gaminti:
1. Maltinukams morkas ir cukinijas sutarkuokite, svogūną -supjaustykite smulkiais gabaliukais. Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintas daržoves, kol jos suminkštės.
3. Į maltą mėsą dėkite kepintas ir atvėsintas daržoves, tarkuotą sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius maltinukus.
4. Dėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į puodą.
5. Kai visi maltinukai bus iškepti, į puodą pilkite sultinį ir ant vidutinės kaitros pavirkite 10-15 min. Piene ištirpinkite bulvių krakmolą ir supilkite į puodą su maltinukais. Pamaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes, kol padažas sutirštės. Suberkite smulkintus krapus.
Skanaus!