Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Minkštučiai maltinukai su padažu: šeima tikrai įvertins

Skanieji maltinukai – visada išgelbės išalkusią šeimą. Gaminti juos lengva, greita ir paprasta. Receptu dalinasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Maltinukai
Maltinukai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Ji priduria, kad maltinukus skanu valgyti su bulvių koše – ją suplakė mikseriu, tad ji tapo švelni, lengva lyg debesėlis.

Maltinukams reikės:

  • 500 g maltos vištienos,
  • 1 nedidelės cukinijos,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • 1 rutuliuko mocarelos sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažui:

  • 250 ml vištienos sultinio,
  • 100 ml pieno,
  • 1 šaukštelio bulvių krakmolo,
  • nedidelio ryšulėlio krapų.

Kaip gaminti:

1. Maltinukams morkas ir cukinijas sutarkuokite, svogūną -supjaustykite smulkiais gabaliukais. Sūrį sutarkuokite burokine tarka.

2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintas daržoves, kol jos suminkštės.

3. Į maltą mėsą dėkite kepintas ir atvėsintas daržoves, tarkuotą sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius maltinukus.

4. Dėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į puodą.

5. Kai visi maltinukai bus iškepti, į puodą pilkite sultinį ir ant vidutinės kaitros pavirkite 10-15 min. Piene ištirpinkite bulvių krakmolą ir supilkite į puodą su maltinukais. Pamaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes, kol padažas sutirštės. Suberkite smulkintus krapus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos