Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minkštučiai, sultingi kalakutienos kukuliukai su avinžirnių garnyru

Malta kalakutiena – švelni mėsa, turinti kiek daugiau skonio, nei vištiena, tad patinka ji ir tiems, kas pastarąją laiko „kūdikėlių maistu“. Kviečiame išbandyti puikių kalakutienos kukuliukų receptą bei derinti jį su originaliu virtų ir kiek patraiškytų avinžirnių garnyru. Jei kažkuo neįtiks avinžirniai, tiks ir bulvių košė ar virti ryžiai.
Kalakutienos kukuliai
Kalakutienos kukuliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

kukuliukams:

  • 500 g maltos kalakutienos;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 3–4 valg. šaukšt. vandens;
  • didelis žiupsnis malto kumino;
  • didelis žiupsnis maltos kalendros;
  • didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių arba kajeno pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų sėklų, paskrudintų sausoje keptuvėje ir atvėsintų;
  • alyvuogių aliejaus.

avinžirniams:

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų;
  • saujelė žaliųjų alyvuogių be kauliukų;
  • 1 mažas raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas (galima ir nedėti);
  • sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 1–2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnelis kajeno pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Sudėkite visus kukuliukams reikalingus ingredientus į didelį dubenį, išmaišykite, o tada išminkykite rankomis – turite gauti vientisą, gana drėgną masę. Suformuokite iš jos nedidelius kukuliukus ir sudėliokite juos į plačią lėkštę, pateptą aliejumi. Dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepinkite kukuliukus, kad apskrustų iš visų pusių. Vartykite atsargiai, nes kukuliukai bus trapūs. Jei keptuvė nedidelė, kepinkite dalimis, svarbu jos neperkrauti – kukuliukai turi apkepti, o ne troškintis.

Vida Press nuotr./Kalakutienos kukuliai
Vida Press nuotr./Kalakutienos kukuliai

4. Apkepintus kukuliukus sudėkite į paruoštą kepimo skardą ir dėkite į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–15 min. priklausomai nuo kukuliukų dydžio. Tiesiog išimkite vieną, perpjaukite pusiau ir patikrinkite.

5. Kol kukuliukai kepa, paruoškite avinžirnius. Sudėkite viską, išskyrus aliejų ir petražoles į vidutinį dubenį, išmaišykite. O tada bulvių grūstuve ar didele šakute šiek tiek pagrūskite avinžirnius, košės pagaminti nereikia, tačiau šiek tiek pagrūsti – taip. Galiausiai pabarstykite avinžirnius petražolėmis, pašlakstykite trupučiu aliejaus ir tiekite su jau iškeptais kukuliukais. Šalia galite paruošti ir lengvų žalėsių salotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai